Dicle: Öcalan bugünleri görerek hükümeti uyardı

DİK ve DTK'nin düzenlediği Din Alimleri ile İstişare Toplantısı'nda konuşan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yaşananları çok önceden gördüğünü ve hükümete birçok uyarıda bulunduğunu belirtti.

Dicle: Öcalan bugünleri görerek hükümeti uyardı
 Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK), istişare toplantısı düzenledi. Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, DİK Eş Genel Sözcüsü Fadıl Bedirhanoğlu, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, DİAY-DER üyeleri ile çok sayıda seyda katıldı.

Toplantının açılışında konuşan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, Kürtlerin Kobane zaferinin ardından AKP hükümetinin 1990'larda Kürdistan'da vahşet uygulayan Ergenekoncular ile anlaştığını belirterek, AKP milletvekillerinin 2014 yılında Doğu Perinçek ile cezaevinde görüştüğünü söyledi. Dicle, "Bu gün Doğu Perinçek ne diyor biliyor musunuz? Saray bürokrasinin büyük bir çoğunluğu bizim adamlarımızdır. Doğu Perinçek hangi zihniyeti temsil ediyor? İttihat ve Terakki'nin ta kendisidir" dedi. Bu gün Cizre'de, Sur'da hiçbir siyasi otoritenin rolü olmadığını ifade eden Dicle, "Kürdistan'daki siyasi otorite, o gladyo çeteleri, o doksanların çeteleri, o Doğu Perinçek ve İttihat ve Terakki zihniyetinin elindedir. Onlar karar veriyor her şeye. Bunu bizzat biz valiler ve kaymakamlardan duyduk" şeklinde konuştu. 

'AKP dönemi, İttihat ve Terakki dönemi…'

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumu 1915'teki İttihat ve Terakki dönemine, AKP hükümetini ise Enver Paşa hükümetine benzeten Dicle, AKP'nin bugün geldiği noktanın Kürt halkına düşmanlık temelinde olduğunu belirterek, "1915'te İttihat ve Terakki Enver Paşa'nın öncülüğünde 1. Dünya Savaşı'nın ateşleri içerisinde 1.5 milyon Ermeni'yi, Süryani'yi sürgün ettiyse, aynı siyaset bu gün Kürtler için kapıdadır" dedi. AKP hükümetinin Kürt halkına düşmanlığının sadece Kuzey'deki Kürt halkı ile sınırlandırmadığını belirten Dicle, "Bu savaş daha da şiddetlenirse ki öyle görünüyor, devletin niyeti bu yöndedir. Kürtlerin bunun önünde direnmekten başka çaresi yoktur. O zaman ileride en tehlikeli bölgelerin metropoller olması, yani Ankara, İstanbul, Mersin, Adana ve oradaki Kürtlerin daha büyük tehlikeler ile yüz yüze olduğunu bu günden kestirmek zor değildir" dedi.

'Kaddafi gibi sokak ortasında linç edilecekler'

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yaşananları çok önceden gördüğünü ve kendilerine birçok öneri sunduklarını ifade eden Dicle, AKP'nin Öcalan'ın önerilerini dinlemediğini söyledi. Öcalan'ın kendilerine dönük aktarımlarını dile getiren Dicle, "Sayın Öcalan diyordu, eğer bu masa devrilirse biz sonuna kadar bu masayı koruyacağız ama eğer bu masa bizim irademiz dışında devrilirse şunu bilin' diyordu. AKP Hükümeti gerçeği görmüyor. Önce darbe mekaniği devreye girer, işte 6-7 Ekim olaylarında ben müdahale etmeseydim tanklar şehirlere inmişti. Tanklar şehirlere iner, Kürdistan'da büyük katliamlar olur belki ama AKP'liler ile gidin konuşun, hükümet ile gidin konuşun diyordu. Onların eline ne Özal'ın zehri, ne Menderes'in ipi vermezler, onlar Kaddafi gibi sokak ortalarında linç edilirler. Onun için herkes aklını başına toplamalı, bu masayı korumalı diyordu. Bugün söylenenlerin hepsi gerçekleşiyor" diye konuştu. 

'Çeteleri saldırtan Türkiye'dir'

AKP'nin yaşanan savaşın sorumlusu olduğunun altını çizen Dicle, AKP'nin Kürtlere her alanda düşmanlık içerisinde olduğunu belirtti. Dicle, şunları kaydetti: "Ankara'daki bombalı saldırıyı gördük, henüz yirmi dört saat geçmeden dediler YPG'dir. Eğer uluslararası destek görse, o gece Kobanê'ye, Efrin'e saldıracaklardı, tankları ile uçakları ile fakat dünya dengeleri buna el vermedi. Bu kadar açık provokasyonlar ile Kürt halkını katletmeye, soykırıma tabi tutmak istiyor. Suriye'de ateşkes ilan edildi. Ateşkesin birinci gününde El Nusra ve IŞID çeteleri tekrar Tel Abyad'a saldırdı. Saldırtan Türkiye'dir, hükümettir bunu bileceğiz. Çünkü bu çetelerin arkasında olduklarını artık dünya âlem, basın biliyor. Dolayısıyla savaşın müsebbibi de bellidir, zalimlerin kimler olduğu ortadadır." (DİHA)
Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2016, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER