Dicle'den Suriye Jet Sosyetelerine Piknik

Dicle Üniversitesi yönetimi, kentte açlık sınırındaki binlerce Suriyeliyi görmezken, Suriye'nin jet sosyetesine mensup kadın ve çocuklar pikniğe götürdü.

Dicle'den Suriye Jet Sosyetelerine Piknik
 Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKSAM) tarafından yaklaşan Anneler Günü nedeniyle piknik düzenledi. Dicle Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, DÜKSAM üyelerinden öğretim görevlisi Aysel Yılmaz, öğretim üyeleri ve ülkelerindeki iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Suriyeli kadın ve çocuklar katıldı.


Şıklık ve zenginlik dikkat çekti


Etkinliğe katılan Suriyeli kadın ve çocukların giyim ve kuşamlarındaki şıklık ve ellerindeki iPhone – iPad'ler ise pikniğin en dikkat çekenleri oldu. Diyarbakır ve bölgede açlık sınırında yaşayan, genellikle dilencilik veya ağır işlerde çalışarak yaşam savaşı veren, çoğu ayaklarında ayakkabısı bile bulunmayan Suriyeli profilinden çok uzakta olduğu görülen piknik katılımcısı Suriyeliler yiyip, içip gönüllerince eğlendiler.



İhtiyaç sahibi olduklarına bin şahit lazım

Dicle Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici yaptığı konuşmada, Suriye'den gelipDiyarbakır'da yaşayan sığınmacıları DicleÜniversitesinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, geçen aylarda onlar için topladıkları battaniyeler ile ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.


Bunların da ihtiyacı var ve bunlar da Suriyeli


DÜKSAM üyelerinden öğretim görevlisi Aysel Yılmaz ise "Onların battaniyeden ve maddi imkânlardan çok manevi desteğe, aktiviteler ile sosyalleşmeye ihtiyaçları var" derkenDiyarbakır kent merkezinde acından ölen anne ve çocukların da başta yemeğe ve sosyalleşmeye ihtiyaçları olduğunu unutmuşa benziyor.


Bunlar Suriyeli ise biz nereliyiz?

Diyarbakır sokaklarında görüştüğümüz Suriyeli çocuk ve anneler ise aynı evde yaşadıkları hane halkının aç kalmaması için çalışmaya ve dilenmeye mecbur olduklarını belirterek, pikniğe katılan kadın ve çocukların Suriyeli olduklarına inanmadıklarını ifade ettiler. Çalışan ve dilenen Suriyeli anne ve çocuklar, "Eğer onlar Suriyeli ise biz nereliyiz. Eğer biz Suriyeli isek onlar nereli ve kim?" diyerek adeta durumun özetini çıkardılar.


KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER