DİSKİ kadınlara su tasarrufunu anlattı

Suyun bilinçli kullanımı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan DİSKİ, Sur Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Destek Merkezi’nde mahalleli kadınlarla buluştu. Meclis Üyemiz Azize Değer Kutlu, suyun tasarruflu kullanılmasında kadınlara büyük görevler düştüğünü söyledi...

DİSKİ kadınlara su tasarrufunu anlattı
 DİSKİ Genel Müdürlüğümüz, suyun bilinçli kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Sur Belediyesi Kadın Destek Merkezi’ni (KADEM) ziyaret etti. Meclis Üyesi Azize Değer Kutlu ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri KADEM’in Sur ilçesinde bulunan merkezinde mahalleli kadınlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Dünyada içilebilir su miktarı az

Meclis Üyesi Azize Değer Kutlu, suyun insanlar için vazgeçilmez bir nimet olduğunu söyleyerek, “Dünya’daki su kaynaklarımız okyanuslar, denizler, göller, barajlar, yer altı ve yer üstü sularıdır. Ancak dünyadaki suların en büyük kısmını tuzlu, yani içilemeyen sular oluşturmaktadır” dedi. Dünyada her beş insandan birinin temiz suya ulaşamadığını kaydeden Kutlu, içme suyu arıtma tesislerinin pek çok ülkede bulunmadığını bu nedenle her gün temiz su bulamayan 30 bin insanın öldüğünü söyledi. 

Suyumuzu musluktan içiyoruz

Diyarbakır’ın içme suyunu musluktan içen dünyanın ender kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kutlu, “Bu yüzden sahip olduğumuz nimetin farkında olmalıyız” dedi. DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün suyu Dicle Barajı’ndan alarak 30 kilometre boyunca yerin altından ilerlettiği borularla İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne ulaştırdığını anlatan Kutlu, “Suyumuzu bu tesiste arıtıp, yani temizleyip sizlere ulaştırıyoruz. Daha içme suyu şebekeleriyle evlerinize ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Suyumuzu tasarruflu kullanalım

Kutlu, suyu tasarruflu kullanmada kadınlara büyük görevler düştüğünü belirtti. Kutlu, büyük bir emekle musluklara ulaşan suyun boşa harcanmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Suyumuzun kıymetini bilelim. Onu tasarruflu kullanalım” dedi. Kutlu’nun sunumunun ardından kadınlar ve çocuklar için hazırlanmış hediyeler dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER