Diyarbakır'a 385 Milyon TL Yatırım Bedelli 10 Tesis

Diyarbakır'da düzenlenecek temel atma ve açılış töreninde yaklaşık 385 milyon TL'ye mal olan 7 tesisin temeli atılacak, 3 tesisinde açılışı yapılacak

Diyarbakır'a 385 Milyon TL Yatırım Bedelli 10 Tesis
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 10 Mart Pazartesi günü Diyarbakır'da düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasimi ile yaklaşık 385 milyon liraya mal olan 7 tesisin temelini atacak, 3 tesisin ise açılışını gerçekleştirecek.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca il ziyaretlerindeki müjde geleneğini Diyarbakır'da da sürdürecek ve Diyarbakırlılara yaklaşık 2 milyar 285 milyon TL'ye mal edilecek 28 projenin de müjdesini verecek.

ERGANİ' NİN İÇMESUYU PROBLEMİ KÖKÜNDEN ÇÖZÜLECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 10 Mart Pazartesi günü Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek olan merasimde, Ambar ve Pamukçay Baraj ve Sulamaları, Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 3. Kısım Şebekesi, Diyarbakır-Ergani İsale Hattı ve Arıtma Tesisi, Hani Güçlü ve Leblebitaş Köyü göletlerinin temelini atacak. Bu tesisler hizmete alındığında Ergani ilçesine yıllık 15 milyon 500 bin m3 içme suyu temin edilerek 2045 yılına kadar su problemi çözülmüş olacak.

319 BİN 314 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYLA BULUŞACAK

Temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek tesisler ile 319 bin 314 dekar tarım arazisi suyla buluşacak, 1 köy ve 1 yerleşim yeri de taşkın tehlikesinden korunacak. Yaklaşık 358 milyon TL yatırım bedeline sahip tesisler ile 40 bin 800 kişiye istihdam, milli ekonomide de yıllık yaklaşık 105 milyon 743 bin lira gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

DİYARBAKIR' A 2 MİLYAR 285 TL'LİK 28 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ziyaret ettiği illere müjde verme geleneğini Diyarbakır'da da sürdürecek ve Diyarbakırlılara yaklaşık 2 milyar 285 milyon TL'lik yatırım bedeline sahip 28 müjde verecek. Müjdeler arasında sulama tesisleri, içmesuyu tesisleri, taşkın koruma tesisleri, barajlar, göletler, ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, fidan üretimi, Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonları (OMGİ) ve Karacadağ' a kurulacak olan meteoroloji radarı bulunuyor
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER