Diyarbakır tarihi Newroz'a hazırlanıyor

2014 Newroz programı Hevsel Bahçelerinde açıklayan Amed Newroz Tertip Komitesi adına Zübeyde Zümrüt, “Karşılamaya hazırlandığımız 2014 Newroz’uda tarihi bir öneme sahiptir" dedi.

Diyarbakır tarihi Newroz'a hazırlanıyor
 Diyarbakır Newroz Tertip Komitesi, Hevsel Bahçelerinde ağaç kesimine karşı süren direnişe destek olmak amacıyla bu yılki Newroz programını Hevsel Bahçeleri’nde açıkladı.

Tertip Komitesi adına açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Newroz’un halkların tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu ve barışın kardeşliğin simgesi olduğunu ifade ederek, “Binlerce yıldır kutlanan Newroz, yaşadığımız yüzyılda da özellikle Kürdistan coğrafyasında varoluş, direniş, mücadele ve özgürlüğün adıdır. Newroz inkara karşı var olmanın adıdır, Newroz zulme karşı direnişin adıdır, Newroz özgürlük mücadelesine giden yolun adıdır. Newroz halkların onurlu bir yaşam için buluştuğu meydanın adı” dedi.

2013 Newrozu Türkiye ve Ortadoğu için bir milat olduğunu ifade eden Zümrüt, “Tarihi Newroz programını açıkladığımız Hevsel bahçeleri önemli bir direnişe bugünlerde. Kürdistanlı gençler Newroz direnişinden aldıkları güçle Hevsel ile Kürdistan Coğrafyası’nın doğasına ve tarihine sahip çıkıyor. Kürt gençlerinin bu direnişini selamlıyor ve Newroz’un ilk ateşini burada yakıyoruz.  Her yıl olduğu gibi Newroz kutlamalarının finali 21 Mart’ta Amed’te olacaktır. Kürtler açısından çok önemli olan bu Newroz’da da Kürt halkı taleplerini dile getirecek. Milyonların buluştuğu Newroz Meydanı bu yıl çok önemli konukları ve sanatçıları Amed’te ağırlayacak” şeklinde konuştu.  

Zümrüt, Amed ve ilçelerde yapılacak olan Newroz kutlamasının ilki bugün Pasur’da gerçekleşeceğini söyledi.                      

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2014, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER