Anlı: BDP'nin Oyları Yüzde Doksan Arttı

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Fırat Anlı, Hani ilçesine bağlı Gürbüz köyüne giderek yurttaşlarla bir araya geldi.

Anlı: BDP'nin Oyları Yüzde Doksan Arttı
 BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Fırat Anlı ile Sur ve Hani belediye eşbaşkan adayları, Hani İlçesi'ne bağlı Gürbüz Köyü'ne giderek yurttaşlarla bir araya geldi.
Ziyarete, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Fırat Anlı ile birlikte Sur Belediye Eşbaşkan Adayı Seyid Narin, Hani Belediye Eşbaşkan adayları Abdurahman Zorlu ile Nevin Oktay ve çok sayıda BDP'li katıldı.

Kötü hava koşullarına rağmen seçim çalışmaları dolayısıyla halkla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen BDP'li adaylar, köyünde kurulan taziyeye katıldı. Adaylar, daha sonra Gürbüz Köyünde bulunan BDP'nin seçim bürosundaki yurttaşları ziyaret ederek görüş-alışverişinde bulundu. 
Burada açıklamalarda bulunan BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Fırat Anlı, dertlerinin parti üzerinden bireyleri ortaya çıkarmak olmadığını belirtti. "Bizim her şeyimiz açıktır, yaptıklarımız ortadadır. İcraatlarımız da ortadadır onların ki de. Bireysel dava savunucusu değiliz biz. Aile savunucusu hiç değiliz. Biz yüzyıllardır ezilen bir toplumun savunmasını yapıp hakkını arıyoruz" diyen Anlı, "Derdimiz parti değildir. AKP, Saadet Partisi, BDP bunların hepsi araçtır. Belediyecilik; ben başbakan olayım, belediye başkanı olup ceplerimi milyon dolarlarla doldurayım, hayır amacımız bu değil. Seydalarımız da buradadır, İslamiyet böyle bir şeyi zinhar kabul etmiyor. İnsanlığa aykırı bir şeydir" diye konuştu.

"OYLARIMIZ YÜZDE DOKSAN ARTTI"

Bir parti gözüyle değil, halkın davasının savunucusu gözüyle baktıklarını dile getiren Anlı, Kürt halkının onurlu birliğini ve ittifakını istediklerini söyledi. Anlı şöyle konuştu: "Biz bu onurlu halkın birliğini, ittifakını istiyoruz, derdimiz bu. Her ne kadar AKP'den dem vurup savunmasını yapsan dahi, sistem partileri için her ne kadar iyi şeyler söylesen bile doğrusu bu partilerin tümü Ankara partileridir. Biz parti olarak eksikliklerimiz vardır, olmayacak da diyemiyorum, ama biz bunları çoktan aşmışız. Bir parti gözüyle değil kendimize bir halkın davasının savunucusu gözüyle bakıyoruz. Onun için seçimde sandıklar açıldığında BDP'nin oylarının yüzde doksan arttığını herkes görecektir. Ve işte o zaman herkes şunu görecektir ki bu halk davasına sahip çıkmış yükünü omuzlamıştır." 
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER