Diyarbakır'da Dengeli Beslenme Toplantısı

Diyarbakır İl Yeterli Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu 2014 Yılı 2. Toplantısı kurul üyesi kurumların yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da Dengeli Beslenme Toplantısı
 

Diyarbakır Halk Sağlığı Laboratuvarı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Kurul Üyesi Kurumların üst düzey yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Dr. Aslan, Fiziksel hareket azlığının, hareketsiz yaşam şekli, yeterli ve dengeli beslenememe, ağırlık artışına neden olarak kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi birçok hastalığın oluşma riskini arttırdığını belirterek, "Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte düzenli fiziksel aktivite de çok önemlidir" dedi.

Bu konuda toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalarda tüm kurum ve kuruluşların işbirliğinin önemli olduğunu ve bu kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Daha sonra Diyarbakır Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Murat Koç Kurul üyelerine önceki kurulda alınan kararlar ve karar uygulamaları hakkında bir sunum yaptı. Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından kurul kararlarının alınması ile toplantı sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER