Diyarbakır'da Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından Mısır’da 529 kişi için alınan idam kararı, düzenlenen bir basın açıklamasıyla kınandı.

Diyarbakır'da Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi
 Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından Mısır'da 529 kişi için alınan idam kararı, düzenlenen bir basın açıklamasıyla kınandı.
Yenişehir ilçesinde bulunan AZC Plaza önünde toplanan Özgür-Der üyeleri, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin idam kararını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Diyarbakır Şube Sekreteri Mehmet Deniz, 3 Temmuz'da Mısır halkının meşru, seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi askeri bir darbeyle deviren Sisi cuntasının Müslüman Kardeşler'e yönelik baskı ve zulümlerinin sınır tanımadığını söyledi. Mısır'daki mahkemelerin dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir hukuksuzluğa imza atarak 529 kişiye idam cezası verdiğini belirten Deniz, "3 Temmuz'da, Mısır halkının meşru, seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi askeri darbeyle deviren Sisi cuntasının Müslüman Kardeşler'e yönelik baskı ve zulümleri sınır tanımıyor.Cinayet şebekesi katil cuntacıların emrindeki mahkemeler geçtiğimiz günlerde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluğa daha imza atarak 529 kardeşimize idam cezası verdi" dedi.

Deniz, Müslümanların İhvan'a karşı gerçekleştirilen haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları bir komediden farksız bulmadıklarını, alınan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınadıklarını ifade etti. Deniz, "Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehit düşen kardeşlerimizin şehadetlerinin alemlerin rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden bir kez daha diliyoruz. Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şehadeti esarete tercih eden ve asla zillette boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin, insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz. Mısır'da askeri cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER