Diyarbakırlı Kadınlara, Ekolojik Yaşama Katkı İçin Bisiklet Kursu

Diyarbakır merkez Sur Belediyesi, sağlıklı bir yaşam ve ekolojik yaşama katkı amacıyla kadın çalışanlarına bisiklet sürme kursu vermeye başladı.

Diyarbakırlı Kadınlara, Ekolojik Yaşama Katkı İçin Bisiklet Kursu
 Diyarbakır merkez Sur Belediyesi, sağlıklı bir yaşam ve ekolojik yaşama katkı amacıyla kadın çalışanlarına bisiklet sürme kursu vermeye başladı.

Ekolojik yaşama katkı sunmak ve sağlıklı bir yaşam sunmak adına Sur Belediyesi, kadın çalışanlarına bisiklet kursu vermeye başladı. Bisiklet sürme kurslarına katılan kadınlar, bu tür sportif faaliyetlerden büyük heyecan duyduklarını ve çalışma alanlarında kendilerine pozitif bir enerji verdiğini söyledi. Kadın Politikaları Şubesi Müdür Vekili Leyla Sime Durmaz, bisiklet kursunun kadınlarda yarattığı heyecanın kendilerini motive ettiğini belirterek, "Benzer sportif faaliyetlere kadın çalışanlarla birlikte devam edeceğiz. Kursumuzun bir başka farklılığı ise kursu veren arkadaşımız da bizlerin çalışma arkadaşı. Bu durum bizleri daha da mutlu ediyor" dedi.

Kursu veren Rojin Oğurlu, bu çalışmada yer aldığı için mutlu olduğunu ve bu tarz gönüllü faaliyetlerde her zaman yer alacağını söyledi. Sur Belediyesi Kadın Komisyonu adına konuşan Meclis Üyesi Müjgan Ekin de kadının doğasının zaten akışkan ve hareketli olduğuna dikkat çekerek, "Fakat modernist yaşam bu enerjiyi tıpkı içinde yaşadığımız beton bloklar gibi katılaştırmıştır. Bu tarz sportif faaliyetlerle kadının özgür enerjisi ile buluşmasını hedefliyoruz" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER