DTK Eş Başkanı Dicle: Gazeteciler Özgürce Çalışmalı

DTK Eş Başkanı Dicle: "Dileriz bu olay yeni bir tartışmayı başlatır ve basın mensuplarımız bu coğrafyanın her karış toprağında özgürce çalışma hakkını kullanır"

DTK Eş Başkanı Dicle: Gazeteciler Özgürce Çalışmalı

 Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı , (AA) muhabirlerinin uğradığı saldırıya ilişkin, "Dileriz bu olay yeni bir tartışmayı başlatır ve basın mensuplarımız bu coğrafyanın her karış toprağında özgürce çalışma hakkını kullanır" dedi.

AA Diyarbakır Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden , saldırıya uğrayan fotomuhabiri  ve muhabir 'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

, burada yaptığı konuşmada, basın mensuplarının savaşın içinde dahi basın özgürlüğüne sahip olduklarını dile getirdi.

DTK olarak gazetecilere yönelik saldırıların karşısında olduklarını belirten Dicle, şöyle konuştu:

"Önümüzde daha umutlu bir sürecin olduğu aşamada, hangi basın kuruluşu olursa olsun kimsenin çalışmalarını engelleme, onlara dokunma veya zarar vermeye hakları yoktur. Bu nedenle gelişen böyle bir eğilim kimden gelirse gelsin DTK olarak düşünce bazında da olsa pratikte de olsa kesinlikle bunun karşısındayız ve bu tür anlayışlara karşı mücadele edeceğiz."

Basın mensuplarının özgürce çalışma hakkının bulunduğuna vurgu yapan, "Dileriz bu olay yeni bir tartışmayı başlatır ve basın mensuplarımız, bu coğrafyanın her karış toprağında özgürce çalışma hakkını kullanır" ifadelerini kullandı.

AA  Bölge Müdürü  ise muhabir arkadaşlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Gültekin tek amaçlarının tarafsız bir şekilde mesleklerini icra etmek olduğunu kaydetti. 

Gazeteciler saldırıyı kınadı

Öte yandan, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak ve Sözcü Gazetesi  Temsilcisi Saygı Öztürk yaralanan muhabirleri telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Halit Peltek, Doğan  Ajansı Bölge Müdürü Gurbet , Star Gazetesi Temsilcisi Şeyhmus Çakan, NTV Temsilcisi , Diyarbakır Medya Mensupları Derneği Başkanı Mahmut İrtem, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Mücahit Ceylan ve  Yorat da bölge müdürlüğünü ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. - 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 20:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER