Ev Hanımları Sağlık İçin Yürüyor

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, başta ev hanımları olmak üzere tüm Diyarbakır halkını sağlık için yürümeye davet etti.

Ev Hanımları Sağlık İçin Yürüyor
 Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen ''Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'' kapsamında 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edildiğini hatırlattı.
Fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi için Sağlık Bakanının talimatları ile 2014 yılı boyunca her ayın son Pazar gününde bir yürüyüş etkinliği düzenlendiğini kaydeden Dr. Aslan, "Ocak ayında sağlık çalışanları olarak yürüdük. Bakanlığımızca Şubat ayı için hedef grubumuz ev hanımları olarak belirlenmiştir. Bu nedenle 23 Şubat Pazar günü Parkorman Parkı'nda saat 11.00'da sağlık çalışanları olarak ev hanımlarımızla birlikte yürüyeceğiz. Yürüyüş etkinliğimize başta ev hanımlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız, basın mensuplarımız ve vatandaşlarımız davetlidir" dedi.

Etkinlikte pedometre (adımsayar) ve magnet dağıtımı yapacaklarını bildiren Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Aktif Yaşam" felsefesinden yola çıkarak, tüm halkımızı etkinliğimize davet ediyor sağlıklı, huzurlu ve hareketli bir yaşam diliyorum" dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER