Ezîdî Federasyonu'ndan Şengallilere Yardım

Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yürüttüğü Kobanî ve Şengal'e yardım kampanyası kapsamında Almanya Emmerieh Ezîdî Evi 6 ton kuru gıda yardımında bulundu.

Ezîdî Federasyonu'ndan Şengallilere Yardım
 

Almanya Ezîdî Federasyonu'na bağlı olarak Emmerieh'te faaliyet yürüten Ezidî Evi IŞİDsaldırıları sonucu topraklarından göç edip, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Fidanlık Alanı'na yerleşen Ezîdîlere kuru gıda yardımında bulundu.

Daha önce üç heyet şeklinde kampları ziyaret ederek, yardımda bulunan Almanya Ezîdî Federasyonu 4. heyet olarak bölgede bulunan Ezîdî kamplarını ziyaret etti. Gıdalar Sümerpark'ta bulunan Rojava Yardım Kabul Merkezi'ne teslim edilirken kampanyada aktif bir şekilde yer alan Emmerieh Ezîdî Evi Başkanı Adil Demiray, Ezîdî Evi Komisyon Üyesi Hanife Kuzik ve Almanya Ezîdî Federasyonu Yöneticisi Nedim Erkiş hazır bulundu.

Heyet adına konuşan Demiray, dernek yönetimi olarak yaşanan insanlık trajedisinden sonra göç etmek zorunda kalan Ezîdîlerle sürekli dayanışma içinde olduklarını söyledi. 3 Ağustos'ta yaşanan göçün ardından Ezîdîlerin sıkıntı ve ihtiyaçlarını gidermek amacıyla bölgeye sürekli heyetler gönderdiklerini aktaran Demiray, kendilerinin de 4. heyet olarak bölge bulunduğunu belirtti. Ezîdîlerin bölgede bulundukları tüm kampları ziyaret ettiklerini ifade eden Demiray, kamplarda bulunan Ezîdîlerin ihtiyaçlarını imkanları dahilinde karşılamaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Kamp alanı ziyaretleri kapsamında Bismil'deki kampı da ziyaret ettiklerini bildiren Demiray,"Bismil'de battaniye ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Bu tespit sonucunda 140 battaniyeyi kamp yetkililerine teslim ettik. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kurduğu ve en büyük Ezîdî kampının eksiğinin kuru gıda olduğunu tespit ettik. Bu doğrultuda aldığımız 6 ton kuru gıdayı Sümerpark'ta bulunan Rojava ve Şengal deposuna teslim ettik" dedi.

Herkes duyarlı olmalı

Bundan sonra da bu yönlü çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Demiray, yardımlar konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER