Buldan: Önemli olan mekanizmaların oluşturulması

HDP İmralı Heyeti'nde yer alan Grup Başkanvekili Pervin Buldan, müzakere heyetinin genişletilmesi, İmralı Cezaevi'ndeki tutsakların değiştirilmesi ve izleme kurulunun oluşturulması konusunda hükümetten olumlu mesajlar aldıklarını söyledi.

Buldan: Önemli olan mekanizmaların oluşturulması
 HDP İmralı Heyeti'nin uzun bir aradan sonra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Buna göre, müzakere heyetinin genişletilmesi gündemde. Heyete, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nden Ceylan Bağrıyanık'ın da dahil olması bekleniyor. 

Ayrıca, İmralı Cezaevi'ne daha önce getirilen  5 hükümlünün değiştirilecek. Yeni 5 hükümlünün ismi hükümete verildi. 16 kişilik izleme kurulunun oluşturulması konusuna da hükümet yeşil ışık yaktı.

Toplantıya ilişkin ANF'ye bilgi veren HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Akdoğan ile dün gerçekleştirilen görüşmede, taleplere hükümetin olumlu yaklaştığı yönünde bir izlenim aldıklarını belirtti, "Bu taleplerin yerine getirilmesi konusunda herhangi bir engelin bulunmadığı bizimle paylaşıldı" dedi.

Buldan, Akdoğan'ın görüşmenin sonuçlarını Başbakan Davutoğlu ile paylaştıktan sonra, taleplere ve adaya gidiş tarihine ilişkin heyete bilgi verileceğini söyledi.

Buldan, "Mesele sadece adaya gitmek değil. Önemli olan bu mekanizmaların kurulmasıyla adaya gitmemiz. Böylece resmen müzakere sürecine geçilmesi" diye konuştu.

"Talepler karşılanmadan adaya gidiş tarihi verilirse, adaya gidecek misiniz?" sorusuna Buldan, "Bu soruya henüz net bir yanıt veremeyiz. Önümüzdeki günlerde yetkililerle yapacağımız görüşmelerden sonra ancak netleşir. Ancak bizim beklentimiz, bir an önce mekanizmaların kurulması ve hayata geçirilmesi. Umarız İmralı'ya gidişten önce bu yönde adımlar atılır" dedi.


Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER