GGC, Polisin Tutum ve Davranışını Kınadı

GGC, 3 polisin yaşamını yitirdiği trafik kazasını haber yapmaya giden üyeleri gazetecilere fiziki ve sözlü saldıran bazı polislerin tutum ve davranışını kınadı

GGC, Polisin Tutum ve Davranışını Kınadı
 Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) yaptığı açıklamada, 3 polisin yaşamını yitirdiği, iki vatandaşın yaralandığı trafik kazasını haber yapmak üzere olay yerine giden gazetecilerin, duygusal davranan bazı polislerin sözlü ve fiziki saldırılarına maruz kaldığını belirtti.
Polisin tutum ve davranışlarını kınayan GGC'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler söylendi:

"Diyarbakır-Mardin Karayolu'nda 3. Kilometresinde saat 10.00 sularında meydana gelen ve 3 polisin vefat ettiği 2 vatandaşın yaralandığı trafik kazasını haber yapmaya giden gazeteciler, olay yerindeki bazı polislerin sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalmıştır. Durumun Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne bildirilmesi üzerine olay yerine giden Cemiyet Yöneticileri de, olay yerini, bant çekerek koruma altına alması ve trafiğin sağlıklı akışını sağlaması gereken polislerin sözlü saldırısına maruz kalmıştır. Gazetecilik mesleğinin gereği olarak diyalog kanallarının açık tutma adına söz konusu hukuksuz durum Diyarbakır Emniyet Müdürü Sayın Halis Böğürcü'yü telefonla iletilmiştir. Emniyet Müdürü Sayın Böğürcü, 3 polisin şehit olduğunu için meslektaşlarının duygusal davrandığını kaydetmiş, ailelerin öğrenmeden haber yapılmaması gerektiği yönünde görüş belirtmiştir.

"POLİS GÖREVİNİ YAPARKEN DUYGUYLA HAREKET EDEMEZ"

Cemiyet yönetimi ise Anayasa ile güvence altına alınmış basın özgürlüğünün aykırı tutum ve davranışların kabul edilemeyeceğini kaydetmiştir. Görevini yapan gazeteciler; dil, din, ırk, zümre, meslek gözetmeden, duygularından arınarak objektif kriterlerle kamuoyunun doğru ve hızlı haber alması için Anayasa ve kanunlarla güvence altına alınan mesleklerini icra ederler. Polisin görevi adaleti sağlarken, anayasa ve hukukun çiğnenmesini engellemektir. Polis bu görevini yaparken, duygularıyla hareket edemeyeceğini hatırlatırız.

"ÖNLEM ALINMASINI İSTİYORUZ"

Son dönemde gazetecilere yönelik saldırıları ve hedef gösterilmesinin artırmasında endişe ediyoruz. Bu tutum ve davranışları tavrı kınıyoruz. Hedef gösterilen gazetecilere yönelik artan saldırılara bir yenisinin eklenmemesi için önlem alınmasını istiyoruz"
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 21:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER