İHD ve Kayıp Yakınlarının Eylemi

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 289’uncusu gerçekleştirildi. Eylemde, Hakkari’nin Çukurca İlçesi Kurudere köyünde operasyona çıkan askerlerce gözaltına alınan ve 19 yıldır kendisinden haber alınamayan Hacı Ahmet Er’in akıbeti soruldu.

İHD ve Kayıp Yakınlarının Eylemi
 İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 289’uncusu gerçekleştirildi. Eylemde, Hakkari’nin Çukurca İlçesi Kurudere köyünde operasyona çıkan askerlerce gözaltına alınan ve 19 yıldır kendisinden haber alınamayan Hacı Ahmet Er’in akıbeti soruldu. Şırnak'in Cizre ilçesinde ise Dayikên Şemiyê (Cumartesi Anneleri), 1994 yılında Güçlükonak'a bağlı Fındık köyünde gözaltına alındıktan sonra kaybettirilen 5 kişinin akibetini sordu. 

İHD Amed Şubesi ve kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 289’uncusu Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, MEYA-DER, Diyar TUHAD-DER, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, SES, Belediye-İş Sendikası, kayıp yakınları ile insan hakları aktivistleri katıldı. Eylemde, Hakkari’nin Çukurca İlçesi Kurudere köyünde operasyona çıkan askerlerce gözaltına alınan ve 19 yıldır kendisinden haber alınamayan Hacı Ahmet Er’in akıbeti soruldu.

Eylemde bir konuşma yapan İHD Amed Şube Sekreteri Abdusselam İnceören, 5 yıldır süren ve 289. haftasına ulaşan kayıp oturma eylemlerinin sonuç alıncaya kadar kararlı bir biçimde sürdürüleceğini ifade etti. İnceören, kayıpların nerde ve faillerinin kim olduğunun devlet tarafından bilindiğini belirterek, devlet yetkililerine “arşivlerini açın” diye seslendi.

Güncel gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan İnceören, IŞİD çetelerinin saldırıları sonucu katliama uğrayan Şengalli Êzidîlerin yaşadığı trajedinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. IŞİD çetelerini ve bu çetelere destek veren tüm devletleri, bölgesel güçlerini kınadıklarını belirten İnceören, Êzîdîlere destek ve yardımların yapılması çağrısında bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER