İstinad duvarının yıkımı devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi önleyici tedbirleri sayesinde faciadan dönülen Aziziye Mahallesi TOKİ 2. Etap yolundaki istinad duvarının kontrollü bir şekilde yıkımına ve evlerin tahliyesine bugün de devam edildi. Yıkım çalışmalarını Eş Başkanımız Fırat Anlı’da yakından takip etti....

İstinad duvarının yıkımı devam ediyor
 risk oluşturduğu gerekçesiyle yaya ve trafik geçişine kapattığı Aziziye Mahallesi TOKİ 2. Etap yolundaki istinad duvarının yıkımına bugün de devam edildi.  

Zabıta ekiplerinin yol ve alana çıkan sokaklarda güvenlik önlemi aldığı çalışmalar kapsamında, risk teşkil eden 6 ev tespit edilip, tebligatı yapıldı. İki evde tahliye edildi. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyonu Daire Başkanlığı, istinad duvarının yıkım işlerini kontrollü bir şekilde sürdürdü. Belediye Eş Başkanımız Fırat Anlı da yıkımı yakından takip etti. Aziziye Mahalle Muhtarı Turan Bedirhanoğlu ve belediye ekipleriyle görüşen Anlı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İstinad duvarının kontrollü yıkımı ve önleyici tedbirler hakkında bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyonu Daire Başkanımız Turan Kapan, 1998 yılında yapılan istinad duvarında teknik inceleme yapıldığını, ardından yolun tek yönlü olarak trafiğe kapatıldığını, yağışların artmasıyla duvarda hareketlilik yaşandığını ve 11 Mart’ta UKOME’nin aldığı kararla yolun yaya ve araçlara kapatıldığını bildirdi.

‘Yerleşim yerlerine zarar vermeden yıkım yapılıyor’

UKOME’nin kararının ardından çalışmalara başladıklarını belirten Kapan, “Şu anda yerleşim yerlerine zarar vermeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Burada çalışan araç Türkiye’de bulunan 14 araçtan biridir. Aracın gelme süresi iki haftayı buldu. Trafiğe kapatıldığı için yolda bir risk kalmamıştı. Yerleşim alanlarında riskli olan yerler İmar Daire Başkanlığımız tarafından tespit edilip boşaltıldı.” dedi.

‘Duvarın yapımı, yıkımdan sonra yapılacak’

İstinad duvarlarının normalde 50 yıllık ömürlerinin bulunduğunu belirten Kapan, özensiz ve denetimsiz çalışmalardan dolayı duvarın 18’inci yılında yıkıldığını ifade etti. Son zamanlarda yoğun yağış nedeniyle duvarın bir kısmında göçme oluştuğunu dile getiren Kapan, böyle bir durumu daha önce tahmin ettiklerini ve bundan dolayı zabıtai tedbirler aldıklarını belirtti. Çalışmaların yıkıntıyı bitirdikten sonrada devam edeceğini vurgulayan Kapan, duvarın yapımını hızlı bir şekilde tamamlayacaklarını söyledi. Yapılacak yeni duvarın maliyetinin oldukça yüksek olduğunun altını çizen Kapan, duvarın yıkımından sonra yolu tek yönlü, çalışmaların tamamlanmasından sonra yolu iki yönlü trafiğe açacaklarını sözlerine ekledi.

5 gün içinde tamamlanacak

Yıkılan istinad duvarının yerine yenisinin yapılacağını dile getiren Kapan, “Ama bu sefer eksiklikler göz önünde bulundurularak sağlıklı bir projelendirme ve yapım süreci işlenecektir. Bu çalışmalar sırasında buradan geçecek vatandaşlarımızın da dikkatli olmasını istiyoruz. Bizlere yardımcı olmalarını talep ediyoruz. 5 gün içerisinde buradaki çalışmaları tamamlayacağız.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER