Kent Ormanı’na fidan dikilmeye devam ediliyor

Park Bahçeler Daire Başkanlığımızın organizasyonuyla, Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği üyeleri, Mimarlar Odası üyesi genç mimarlar ve Şengalli çocuklar, Talaytepe’nin yapı rezerv alanı ilan edilmek istenmesine karşı fidan dikti.

Kent Ormanı’na fidan dikilmeye devam ediliyor
 Park Bahçe Daire Başkanımız Samet Uçaman, Şengalli çocuklar, üniversite öğrencileri ve mimarlık öğrencileriyle beraber Talaytepe’deki Kent Ormanı’na bugün (24 Şubat 2015, Salı) fidan dikti.

Fidan dikme etkinliği hakkında bilgi veren Samet Uçaman, mesire alanı olan Talaytepe’nin rezerv alanı olarak imara açılmak istenmesini protesto etmek için fidan dikimini gerçekleştirdiklerini söyledi.  “Bu yılki ilk dikimimizin daha anlamlı olabilmesi için, bilinç düzeyimizi farklı alanlara çekmek için, Şengal’de Kobani’de şehit düşen vatandaşlarımız için Şengalli çocukları da getirerek onlarla birlikte bu etkinliği yapıyoruz” diyen Uçaman, fidan dikiminin bundan sonra devam edeceğini kaydetti. Uçaman, kent alanlarını mesire alanı olarak değerlendirmek için çalışacaklarını söyledi.

Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği adına konuşan Osman Menekşe ise DÜÖ-DER olarak Şengal ve Kobani ile ilgili olan bütün pratiklerde yer almaya çalıştıklarını, fidanlık oluşturma çalışmalarına her zaman destek vereceklerini sözlerine ekledi. Ardından fidanlar elbirliğiyle dikilerek, adına da “Şengal Şehitleri Fidanlığı” konuldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER