Kışanak: Kültürleri Koruyan Yaklaşım Güven Verdi

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Gültan Kışanak'ı ziyaret ederek, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi kararını kutladı ve yükün ağırlaştığını bildirdi.

Kışanak: Kültürleri Koruyan Yaklaşım Güven Verdi

    , 'ni ziyaret ederek, Eş Başkan 'la görüştü. Görüşmede, Kışanak'ı kutlayan Tan, Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin  Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesinin büyük bir  olduğunu söyledi. Bugüne kadar 'de sadece 15 kültür mirasının listesine girdiğini hatırlatan Tan, yüklerinin ağırlaştığını, hep beraber bu kriterlere uygun bir şekilde projeler yapacaklarını kaydetti.

Kışanak, 'nun en önemli kriterlerinden birinin yerel halkın sahipliği olduğuna işaret ederek,  yetkililerinin, bilim kurulunun yanında " halkına güveniyoruz, koruma kalkanı olacaklar." dediklerini söyledi. Yerel yönetimler ve merkezi hükümetin tek başına "koruyacağız" demesinin yeterli olmadığını hatırlatan Kışanak,'nun "nasıl koruyacaksın" sorusuna yanıt aradığını kaydetti. Kışanak, "toplantısında aday dosyaların tanıtımı yapıldı. Aday dosyaları arasında 'nın ırkçılığa karşı mücadele süreçlerindeki tarihsel mekanların korunmaya alınmasına ilişkin dosya da vardı. Irkçılığa karşı verilen özgürlük mücadelesinde yaşanan olayların, hatıraların ve anıların olduğu alanların korunma altına alınmasıyla ilgili herkesin heyecanla beklediği bir dosyaydı. Bu da insanlığın evrensel değerleridir. Bunun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması gerekiyor. Bu alanların korunması gerekiyor ki, bir daha kimse ırkçılık yapmasın." dedi.

'da alınan kararın önemli etkenlerinden birinin de Kürtlerin yürüttüğü mücadeleden kaynaklandığına işaret eden Kışanak, çok kimlikli, çok kültürlü, farklı inançları ve kültürleri korumayı amaçlayan yaklaşımın bütün dünyaya güven verdiğini vurguladı. Kışanak,  halkıyla gurur duyduklarını da sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER