Muhatap Bulamayan Diyarbakırlı Veliler, Kaymakamlığa Geldi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş uygulamasındaki sıkıntılar, eğitim yılının ilk gününde de devam etti.

Muhatap Bulamayan Diyarbakırlı Veliler, Kaymakamlığa Geldi

 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulamasındaki sıkıntılar, eğitim yılının ilk gününde de devam etti. 



Çocukları kilometrelerce ötedeki ilçelere yerleştirilen veliler, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kaymakamlık binasına gelerek Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki gösterdi. Kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını vurgulayan veliler, "Biz çocuklarımızı alıp dağa mı çıkalım?” diye bağırdı.



Velilerden İsmet Kozan, çocuğunun dağ başındaki bir okula yerleştirildiğini söyledi. Baba Kozan, ”Bizim kapının önünde lise varken çocuklarımızı Bismil Kartertepe ve ulaşımın sağlanmadığı yerlerde yerleştirmişler. Benim evinin yanında Kiptaş diye bir lise var. Çocuğumun tercihini orasını yaptım. Gittim okula 2 kontenjan var. Havuza bin 500 kişi yazılmış. Şimdi çocuğumu Kartaltepe'ye göndereceğim. Ne bir servis var, ne bir yatılı okul. Çocuğumu almışlar bir dağ başına vermişler. Çocuğuma nasıl bir katkı yapacağım? Çocuğum 8 yıl okumuş, şimdi ise evde yatıyor. Buna bir çare bulmamız lazım.” şeklinde konuştu.



Kartaltepe Lisesi’ne yerleşen Tuba Topuz, “14 yaşındayım. Balıkçılarbaşı'nda oturuyorum. Beni Kartaltepe'ye vermişler. Servis yok, bir de kız çocuklarıyız. Issız bir yer. Ben tercih için geliyorum ve hiçbir cevap alamıyorum. 241 Kantar yolu KiptaşLisesi 241 puanlık bir lise, 350 puana almışlar. Bu ne biçim bir sistem? Bizim durumumuzda olan herkese yardımcı olsunlar.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER