Mülteci Hakları Koordinasyonu'ndan İHD Şubelerine Eğitim

Mülteci Hakları Koordinasyonu, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) desteğiyle bölgede bulunan tüm İHD şubelerine yönelik bir eğitim gerçekleştirdi.

Mülteci Hakları Koordinasyonu'ndan İHD Şubelerine Eğitim
 Mülteci Hakları Koordinasyonu, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) desteğiyle bölgede bulunan tüm İHD şubelerine yönelik bir eğitim gerçekleştirdi. Türkiye'deki mültecilerin yaşadığı sorunlar ve yapılması gerekenler konusunda sunumların yapıldığı eğitimde, İHD'nin mülteciler konusunda nasıl bir çalışma yapacağı tartışıldı.
Türkiye'de mültecilerin yaşadığı sorunları tespit etmek ve çözüm bulmak amacıyla kurulan Mülteci Hakları Koordinasyonu, İHD Diyarbakır Şubesi'nde bölgede bulunan tüm İHD şube ve temsilciliklerinin katılımıyla bir eğitim toplantısı düzenledi. İHD'nin desteğiyle gerçekleştirilen eğitime, İHD Genel Sekreteri Selma Göngör, İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, İHD Diyarbakır Şube yöneticileri ile 17 şube ve temsilcilikten gelen İHD yöneticileri katıldı.

Eğitim toplantısında ilk olarak İHD MYK Üyesi Mustafa Rollas, gerçekleştirilen toplantının amacı ve çalışma yöntemi hakkında kısa bir sunum yaptı. Ardından Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yöneticisi Volkan Görendağ, "Türkiye'de Sığınma Sistemi ve Temel Terimler" konulu bir sunum yaptı.

Daha sonra Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Nur Banu Özkut, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) görevi ve misyonu ile ilgili bir sunum yaparken, öğleden önceki ilk bölümün sonunda yine Volkan Görendağ, Türkiye'de Mülteci ve Sığınmacıların Sorunları konusunda aktarımlarda bulundu.

Öğleden önceki oturumun ardından eğitim toplantısı öğleden sonraki sunumlarla devam etti. İkinci oturumda Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Öykü Tümer, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler ve mülteci kampları konusunda bir sunum yapacak. Ardından tartışma ve deneyim paylaşımı bölümüne geçilecek. Eğitim toplantısında son olarak, İHD'ye yapılacak başvurularda yapılması gerekenler ve diğer kurumlarla işbirliği üzerine tartışmalar yürütülecek. 
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER