Yenişehir'den Madde Bağımlılığına Hayır

Madde Bağımlılığı ile Mücadele haftası nedeniyle, daha etkin mücadele yürütmek amacıyla Yenişehir Belediyesi stant açtı.

Yenişehir'den Madde Bağımlılığına Hayır
 Madde Bağımlılığı ile Mücadele haftası nedeniyle, daha etkin mücadele yürütmek amacıyla Yenişehir Belediyesi, Ekinciler Caddesinde stant açtı. Stant açılışına YenişehirBelediyesi Eşbaşkanı Ülkü Baytaş, başkan yardımcısı Gülistan Nazlıer, belediye meclis üyeleri Epi-Dem yöneticileri ve belediye çalışanları katıldı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hevra Destek Merkezinin başlatmış olduğu Madde bağımlılığıyla daha etkin mücadele platformu, Yenişehir Belediyesi ve Epi-Dem stant açarak broşür dağıttı.


Madde bağımlılığıyla mücadelenin ancak güçlü bir toplumsal destekle yürütülebileceğini söyleyen Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Ülkü Baytaş, "Sizlerinde bildiğiniz gibi geçen yıl temmuz ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi, Demokratik kitle örgütleri ve STK'ların içerisinde bulunduğu madde bağımlılığıyla ilgili Elinizi çocuklarımızdan çekin kampanyasını başlatmıştık. Alınan kararlar doğrultusunda bir eylem planı oluşturduk. Bu anlamda Madde Bağımlılığı ile Mücadele haftası nedeniyle bugün burada bir stand açtık. Bilgilendirme amaçlı bildiriler ve broşürleri esnaflarımıza dağıtıyoruz. Personelerimizede uyuşturucu ile ilgili farkındalık yaratmak için eğitim çalışması başlattık. Akabinde madde bağımlılığı ile mücadele için atölye çalışmalarımız olacaktır. Birlikte burada tüm halkımıza sesleniyoruz. Geleceğimizden,gençlerimizden ve çocuklarımızdan elinizi çekin diyoruz. Çünkü onlar sahipsiz değil, Amed gibi köklü bir tarihleri var. Dolayısıyla bizler, bu gibi girişimlerde bulunmak isteyenlere ve geleceğimizi bağımlı hale getirmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz." dedi.


Konuşmanın ardından esnaflara madde bağımlılığıyla ilgili bildiri ve broşürler dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER