Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Demokratikleşme Paketi Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, açıklanan demokratikleşme paketinin değerlendirerek, “Bu demokratikleşme paketi bir ilk değildir, son olmayacaktır. Son 11 yıllık sürecin tabii bir sonucudur” dedi.AK Parti...

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Demokratikleşme Paketi Değerlendirmesi
Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, açıklanan demokratikleşme paketinin değerlendirerek, “Bu demokratikleşme paketi bir ilk değildir, son olmayacaktır. Son 11 yıllık sürecin tabii bir sonucudur” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini değerlendirdi. Açıklanan paketin ilk olmadığını devamının da geleceğini ifade eden Altaç, bundan böyle ülke ve bölgede kardeşlik fidanlarının ekileceğini söyledi. Altaç, demokratikleşme paketini son derece olumlu bulduğunu belirterek, “Bu demokratikleşme paketi bir ilk değildir, son olmayacaktır. Son 11 yıllık sürecin tabii bir sonucudur. Ülkemizi ve bölgemizi bütün sıkıntılarından kurtaracak bir pakettir. Türkiye’nin istikrarını güçlendiriyoruz. Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması, farklı dilde eğitim ve seçim barajında değişiklik gibi düzenlemeler yapıldı. Ülkemiz ve milletimiz açısından tarihi bir gün yaşanıyor. Sayın Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketi bölge halkının beklentisini karşılamıştır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DEMOKRATİKLEŞMESİNİN ÖNÜ AÇILDI”

Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünün açıldığına işaret eden Altaç, “Geniş kapsamlı, beklenen bir çalışma bu. Yasal, siyasal, sosyal anlamda her şeyin önü açılmış oldu. Mesela andımızla ilgili bölge halkının talepleri de yerine getirilmiş oldu. Demokrasi, bu paketle güç kazandı. Demokrasinin güçlü olması da Türkiye’nin güçlü olması demektir. Partilerin güçlenmesi yönünde de kararlar var. Yüzde 3 oy alana da hazine yardımının yapılacak olması partilerin güçlenmesi demektir. Bu da demokrasinin güçlü olması anlamına geliyor Cumhuriyet tarihindeki en önemli reform ve demokrasi açılımlarından ilkinin adımını attık ama bu daha bir başlangıçtır” şeklinde konuştu.

“PAKET, SÜRECİ ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARA VERİLEN SOMUT CEVAPTIR”

AK Parti İl Başkanı Altaç, paketin, çözüm sürecine engel olmaya ve ayrımcılık yapmaya çalışanlara verilen en önemli ve somut cevap olduğunu söyledi. Altaç, "Anadilde eğitimin önünün açılması, Nevşehir Üniversitesi'nin adının Hacı Bektaşi Veli olarak değiştirilmesi, Roman vatandaşlarımız için projelerin hayata geçirmesi ve gayrimüslim vatandaşlarımızı ilgilendiren başta mülk haklarının geri iade edilmesi aslında bizi eleştiren her kesime doğrudan verilen cevaplardı. Ülkemiz de ve bölgemiz de artık kardeşlik fidanları ekilecek. Özgürlük alanını daha da genişleten paketle zihinlerde ve algılarda önemli değişimler sağlayacağını, ülkemizin ve bölgemizin ufkunun daha da açacağını bu paketin gelecek dönemlerde devamı olan paketler sayesinde Türkiye’ye demokraside, insan hak ve özgürlüklerinde sınıf atlatacaktır” ifadelerini kullandı.

“PAKET SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE MERHEM OLDU”

Demokratikleşme paketi ilgili bölgede olumlu bir tabloyu gözlemlediklerine işaret eden Altaç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“AK Parti'nin gerek ülke genelinde, gerekse de bölge özelinde yaptığı reformları ne kadar sosyal ve siyasal yaşamı kolaylaştırdığını ve paketin sorunun çözümün de merhem olduğu vatandaşlarımız tarafından çok iyi görüldü. Yıllardır konuşulan, dert yanılan ve propaganda malzemesi olan seçim barajının düşürülmesi ve alternatiflerinin tartışılmaya açılması başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partimizin herkese demokrasinin beşiği olan sandığı gösterdi vatandaşımıza ne kadar güvendiğimizin en güzel kanıtıdır. Demokratikleşme paketinin ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, ekonomimiz, demokrasimiz ve en önemlisi de birliğimiz ve kardeşliğimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum”.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER