Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, hem Kürtlerin hem de Türklerin en büyük sorununun başörtüsü sorunu olduğunu, açıklanan paket sayesinde çözüldüğünü söyledi.Bismil İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda...

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten:
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, hem Kürtlerin hem de Türklerin en büyük sorununun başörtüsü sorunu olduğunu, açıklanan paket sayesinde çözüldüğünü söyledi.

Bismil İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, demokratikleşme paketini değerlendirdi. Paketin devrim niteliğinde olduğunu kaydeden İçten, cumhuriyet kurulduğundan beri devam eden bazı konuların paket sayesinde çözüldüğünü savundu. İçten, “Memleketin farklı farklı problemleri vardı. Bir paket açıklandı ve bu paket hem ülkemizi hem özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni ilgilendiren bir paket oldu. Bu pakette bazı konular vardır ki bana göre cumhuriyet kurulduğundan beri devrim niteliğinde olan bir demokratikleşme paketinin içindeki maddelerdir" dedi.

"BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞU İÇİN GELECEĞİ ELİNDEN ALINAN KIZLARIMIZ OLDU"

Başörtüsü sorunu nedeniyle okullara giremeyen kızların eğitim hakkının ellerinden alındığını aktaran İçten, bu sorunun paket sayesinde çözüldüğünü ifade etti. İçten, “Başörtüsü problemi bu ülkede hem Kürtlerin hem Türklerin ırkı ne olursa olsun herkesin ortak bir sorunuydu. Yıllarca çocuklarımızı okutamadık bize zulüm ettiler. Başörtüsü olduğu için gözyaşı döküp ağlayıp geleceği elinden alınan genç kızlarımız oldu. Buna rağmen biz hiçbir zaman hukukun dışına çıkan eylemler yapmadık. Biz elimize taş almadık, hiçbir esnafın dükkanını taşlamadık. Biz elimize molotof almadık hiçbir esnafın dükkanına, arabasına molotof atmadık. Biz elimize silah alıp dağa da çıkmadık, benim hakkımı yiyorsun, zulüm ediyorsun, ötekileştiriyorsun, insan haklarına aykırı diye ben bunları kabul etmiyorum bak işte elime silah alırım dağa çıkarım demedik. Niçin demedik? Çünkü biz demokrasiye inandık, biz insanları ikna etmemiz gerektiğine inandık" şeklinde konuştu.

"BENİM ÇOCUĞUM VARLIĞINI ALLAH’TAN BAŞKASINA ARMAĞAN ETMEZ"

Paketteki en büyük adımlardan birinin de andımızın kaldırılması olduğunu anlatan İçten, andımızın kaldırılmasının da büyük bir başarı olduğunu savundu. İçten, "Hepimizi zorla Türkleştirmek istemediler mi? 80 yıldır ey derin devlet, ey zihniyet bak beni Türk edemedin, işte ben Kürdüm ama sen bana her sabah ilk öğretimde, orta öğretimde, lisede andımızı şart koştun. Beni zorla Türkleştirmek istedin, ama bak başaramadın, çünkü hiçbir ırkın, hiçbir ırka üstünlüğü yoktur. Okullarda okutulan ant elhamdülillah artık yok. Yani benim çocuğum benim için çok kıymetlidir. Ben çocuğumun canını Allah’tan başkasına da armağan etmem. Benim çocuğum varlığını Allah'tan başkasına armağan etmez” diye konuştu.

"BU COĞRAFYADA KÜRT SORUNU BİTMİŞTİR"

İçten, Kürt sorununun sona erdiğini ve bu coğrafyada Kürt sorununun bittiğini, Kürtlerin kendini ifade etmesiyle ilgili hiçbir engelinin kalmadığını dile getirdi. İçten, “Kürtlerin kendini ifade etmesiyle ilgili hiçbir engel kalmamıştır. Şimdi burada Kürtler adına konuştuğunu iddia eden zihniyetler, siyasi partiler şu an demokratikleşmenin önünü tıkıyorlar. Çünkü siyaset yapacak hiçbir araçları artık kalmıyor. Onlar diyor ki, Kürtler sokağa çıksın hangi mesele olursa olsun, taş atsın molotof atsın, içeri girsin. Artık millet şunu istiyor; diyor ki ey PKK elini bu silahlardan çek. Ey PKK bu silahları bırak. Zaten 30 yıldır biz söylüyoruz. Ama nevruz meydanına mektup yollayan İmralı ne dedi hatırlıyorsunuz değil mi? ‘Silahlara gerek, yok efendim ümmet anlayışı, İslam birliği’ günaydın Öcalan. Biz çok bedeller ödedik artık önümüze bakıyoruz. Şimdi bizi hiç kimse tutamaz, şimdi sizden bir şey istemeye geldik. Belediye seçimleri geliyor. Ben Bismil’e kaç defa geldim. Memnun değilim. Böyle bir belediyecilik, böyle bir Bismil olur mu? Bizim Bismil’i daha güzelleştirmemiz gerekmez mi? Daha güzel kaldırımlar, yollar yapmamız gerekmez mi? Bismil bunu hak etmiyor mu? Bunu yapacak olan kim, AK Parti. Bunu AK Parti'den başka hiçbirinin yapma şansı yok. Biz güçlüyüz. Biz bunları yaparken inandığımız için, bu memleketi sevdiğimiz için yaptık. Kimseden korktuğumuz içinde bunları yapmadık. Biz ayırmayacağız. Çünkü kim ayırırsa bu zulümdür. Bu haksızlıktır. Ben hizmet götürürken eğer bu bana oy verecek diye götürürsem bu en büyük zulümdür. Hizmet herkese lazım” ifadelerine yer verdi.

İçten danışma meclisi toplantısının ardından Bismil esnafını ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2013, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER