Ak Parti’den Diyarbakır’da İlk Kadın Aday Adayı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Diyarbakır’da ilk kadın aday adayı olan Yelda Yakut resmi başvurusunu yaptı. Başvurusunu yapan Yelda Yakut, Yenişehir Belediyesi başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.2014 Mart ayında yapılacak...

Ak Parti’den Diyarbakır’da İlk Kadın Aday Adayı
Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Diyarbakır’da ilk kadın aday adayı olan Yelda Yakut resmi başvurusunu yaptı. Başvurusunu yapan Yelda Yakut, Yenişehir Belediyesi başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Diyarbakır’da AK Parti’nin ilk kadın aday adayı olan Yelda Yakut, Yenişehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. AK Parti’den ilk kadın aday adayı olan Yakut'un, Diyarbakır’ın eşraflarından Hacı Hasan Yakut’un kızı olduğu belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Uygulama ve Planlama Müdürlüğü'nde uzman şehir plancısı olarak görev yapan Yakut, Yenişehir’den aday olmasının nedenini ise, Diyarbakır’a olan vefa borcundan dolayı olduğunu söyledi. Yakut, "Ben bir Diyarbakır sevdalısı, bir Diyarbakır evladı olarak vefa duygumu ve vefa borcumu ödemek istiyorum. Bu sokaklarda büyüdüm. Ekmeğini yiyip, suyunu içtiğim, havasını solduğum şehrime yenilikler kazandırmak için Yenişehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER