Diyarbakır Barosu'ndan İran'a Kınama

Diyarbakır Barosu, İran bölgesinde yeniden başlayan hükümlüler hakkında idam kararlarını kınayan bir basın açıklaması yaparak İran Büyükelçiliği'ne mektup gönderdi.Diyarbakır Barosu'nda düzenlenen basın açıklamasına Baro Başkanı...

Diyarbakır Barosu'ndan İran'a Kınama
Diyarbakır Barosu, İran bölgesinde yeniden başlayan hükümlüler hakkında idam kararlarını kınayan bir basın açıklaması yaparak İran Büyükelçiliği'ne mektup gönderdi.

Diyarbakır Barosu'nda düzenlenen basın açıklamasına Baro Başkanı Tahir Elçi, yönetim kurulu ve çok sayıda avukat katıldı. Burada konuşan Elçi, İran'da yeni bir infaz dalgası başlatıldığını ileri sürerek, 2013 yılında şu ana kadar 304 kişinin ölüm cezası hükmünün infaz edildiğini bildirdi. Bazı kaynakların, 2013 yılında idam edilen kişi sayısının bu rakamın çok üzerinde olduğunu belirttiğini dile getiren Elçi, kısa bir süre önce, Habibollah Golparipour adlı aktivistin de uluslararası insan hakları örgütlerinin tüm çağrılarına rağmen İran yetkililerince infaz edildiğini kaydetti. İran’ın Merivan bölgesinde Zaniar Moradi ve Loghman Moradi adlı iki hükümlü hakkında verilen ölüm cezalarının her an infaz edilebileceğini aktaran Elçi, "Biz Diyarbakır Barosu olarak, İran rejiminin bu insanlık dışı ve utanç verici uygulamalarını şiddetle kınıyor, İran hükümetini protesto ediyoruz. İran hükümetini kınamak, protesto etmek ve adı geçen hükümlünün infazının durdurulması amacıyla İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Alireza Bikdeli’ye mektup gönderiyoruz. Faks ve posta yoluyla mektup kampanyamız bir hafta sürecektir" dedi.

Elçi, imzalanan mektupların faks ve posta yoluyla İran yetkililerine gönderileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER