Ak Parti’den Dtso’ya Bayram Ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı (DTSO) ziyaret etti.AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, yardımcıları Mesna Şimşek, Necla Uysan, Ahmet...

Ak Parti’den Dtso’ya Bayram Ziyareti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı (DTSO) ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, yardımcıları Mesna Şimşek, Necla Uysan, Ahmet Ay ve yönetim kurulu üyeleriyle DTSO Başkanı Ahmet Sayar’ı ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde çözüm süreci, demokratikleşme paketi ve başbakanın Kasım ayında Diyarbakır’a yapacağı iki günlük gezi yer aldı. Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Altaç, süreci çok önemsediklerini ve sonuna kadar gitmesini istediklerini ifade etti. Sürecin Diyarbakır'da olumlu bir hava oluşturduğunu belirten Altaç, STK'ların süreçle ilgili düşüncelerinin kendileri için oldukça önemli olduğunu aktardı. Süreci çok iyi bir şekilde analiz etmek gerektiğini kaydeden Altaç, “Beklentileri birden çıtayı yükseltip bir noktada bir zaman baskısı oluşturup ya da beklentilerin hemen karşılanması süreci sıkıntıya sokacaktır. Hükümetin sürece yönelik çok ciddi adımlar attığını ve bölgeye yatırımların 'yağmur' gibi yağdığını hepimiz görüyoruz. Süreci iyi bir şekilde analiz etmemiz gerekiyor, hükümetlerimiz döneminde sürece yönelik çok ciddi adımlar atıldı ve yatırımlar yapıldı. Bu anlamda bir paket açıklandı. Bu paket, yasal, siyasal, sosyal anlamda her şeyin önünü açmış oldu. Demokrasi, bu paketle güç kazandı. Partilerin güçlenmesi yönünde de kararlar var. Yüzde 3 oy alana da hazine yardımının yapılacak olması partilerin güçlenmesi demektir. Bu da demokrasinin güçlü olması anlamına geliyor Cumhuriyet tarihindeki en önemli reform ve demokrasi açılımlarından ilkinin adımını attık ama bu paket ilk değil, son da olmayacak” ifadelerini kullandı.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar ise kendilerine bayram ziyareti gerçekleştiren Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, çözüm sürecinin devam etmesini gerektiğini, paketi olumlu karşıladıklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER