Ak Parti’li İçten İşitme Engelli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’da Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu’nun konuğu oldu.Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdi ile istişarelerde bulunan Cuma İçten, 2015 yılında...

Ak Parti’li İçten İşitme Engelli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’da Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu’nun konuğu oldu.

Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdi ile istişarelerde bulunan Cuma İçten, 2015 yılında İstanbul’da yapılacak olan 17. Dünya İşitme Engelliler Kongresi hakkında bilgi aldı. Kongre öncesi başta Güney Doğu Anadolu olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen başkanlarla toplantı yapan İçten, yetkililerle istişarelerde bulundu. AK Parti iktidarında gerek işitme, gerek görme ve gerek zihinsel fiziksel engelli vatandaşlarımızla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Cuma İçten, “İşitme engelli vatandaşlarımız için en büyük sorun kendi dillerinin yani işaret dilinin yaygın olarak kullanılmamasıdır. Bu da Türkçe gibi Kürtçe gibi İngilizce gibi evrensel bir lisandır. Yaygınlaşması hayati önem taşımaktadır. İşitme engelli vatandaşlarımızın hayata dokunması için yaşamla iç içe olması için çok önemlidir. Türkiye’de 3 milyon işitme engelli vatandaşımız var ve bu rakam nüfusumuzun neredeyse yüzde 4’üne yakın. Bu vatandaşlarımızın, engeli ne olursa olsun önlerindeki sıkıntıları kaldırmak bir insanlık görevi ve onurudur. Bu noktada atılacak adımlarda din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmak olmaz. Bu siyaset üstü bir tavır ve insanlık duruşumuzla ilgilidir. Bu vatandaşlarımız bizim canımız, ciğerimizdir ve herkes bu duyarlılığa sahip çıkmalıdır” dedi.

“AİLENİN VE TOPLUMUN FARKINDALIĞI, BİLİNÇLENME SAĞLAYACAKTIR”

Çocukların daha küçükken durumlarının fark edilip erken teşhis konma şansının bulunmasının çok şeyin önüne geçebileceğini anlatan İçten, “Bilgilendirme yoluyla ailelerin ve vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını sağlamaktır. Bu noktada derneklere, vakıflara, STK’lara çok büyük bir görev düşmektedir. Devletin kurumlarıyla birlikte bu oluşumlarla iç içe olması ve koordineli çalışması konusudur ki en önemlisi de bence budur. Çünkü profesyonel ve geleceğe yönelik alt yapı çalışmasının yol haritası bu düzlemden geçmektedir” diye konuştu. Herkesin bir gün engelli olabileceğini aktaran İçten, “Biz bu konudaki en duyarlı reflekslere sahibiz. Başta Başbakanımız olmak üzere AK Parti’mizin üzerinde en hassasiyetle durduğu konuların başında bu durumlar gelmektedir. Kaldı ki attığımız adımlar, yaptığımız uygulamalar da bunun en açık kanıtıdır. Yapılan şeylerin yanı sıra yaşanan sıkıntıların da farkındayız. Bugün burada ben sesiniz olup aldığım notları, önerilerinizi, temennilerinizi ve taleplerinizi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğim” şeklinde konuştu.

Cuma İçten önümüzdeki günlerde İşitme engelli vatandaşlar için yeni adımlar atılacağını ifade ederek yeni projelerin müjdesini verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2013, 22:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER