Ak Parti’li İçten’den Bdp’nin Yapacağı Yürüyüşe Tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) yarın yapacağı ‘Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü’ yürüyüşü düzenlemesine tepki göstererek, "Böyle bir günde Diyarbakırlıları...

Ak Parti’li İçten’den Bdp’nin Yapacağı Yürüyüşe Tepki
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) yarın yapacağı ‘Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü’ yürüyüşü düzenlemesine tepki göstererek, "Böyle bir günde Diyarbakırlıları sokağa davet edenleri kınıyorum. Diyarbakır’da işyerlerinin kapatılmasına kimse cürret etmesin” dedi.

BDP tarafından yarın Diyarbakır’da yapılacak ‘Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü’ yürüyüşünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak demokratikleşme paketiyle aynı gün yapılmasına tepki gösteren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çözüm sürecinde bu tür eylemlerin yapılmaması gerektiğini söyledi. Yarın açıklanacak paketin devrim niteliğinde olduğunu dile getiren İçten, "Yarın Başbakanımız Türkiye ve dünya için çok önemli açıklamada bulunacak. 10,5 yıllık AK Parti iktidarında özgürlüklerle ilgili çok ciddi adımlar attık ve onlarca paketler yayınladık. Yarın açıklanacak olan paket, daha kapsamlı, kucaklayıcı Edirne’den Hakkari’ye dil, din ayrımı yapmaksızın herkesi ilgilendirecek. Bu paket, devrim niteliğinde olacak" diye konuştu.

"ARTIK ELİNİZİ ETEĞİNİZİ KÜRT HALKINDAN ÇEKİN"

İçten, BDP’nin halkı tekrar sokaklara çıkarmayı amaçladığını ifade ederek, yapılan yürüyüşlerde destek almadığına dikkat çekerek, "Çözüm sürecinde bu tür eylemlerin yapılmaması gerekiyor. Eğer sizler, barış ve kardeşlikten yanaysanız, bu samimi duruşunuza cevap vermeli ve bizi bu noktada desteklemeleri gerekiyor. Ama maalesef bu olmuyor. 7 aylık bir süreçte BDP onlarca defa, vatandaşlarımızı sokaklara davet etmiş ve başarı elde edememiştir. Yarın, Diyarbakır’da esnaflarımızın kepenklerini kapatmalarını istiyor. Siz esnaflarımızdan ne istiyorsunuz? Tekrardan Diyarbakırlıları sokaklara davet ediyorlar. Artık elinizi, eteğinizi Kürt halkından çekin. Yapılan tüm anketlerden çözüm sürecine bölgede yüzde 90 gibi bir destek var. Yine yapılan anketlerde bölge AK Parti’ye yüzde 70 oy oranında bir sonuç var. Şimdi BDP’nin neden rahatsız olduğunu çok iyi anlayabiliyoruz. 7 aylık bir süreçte halk sokaklara davet edilmesine rağmen, kimse bu davete icabet etmemiş ve çok sönük bir şekilde mitingler yaptılar. Tekrar eylem yapmak istiyorlar. Ama ben Diyarbakırlılara, seslenerek, yarın açıklanacak paketten bir çok ihtiyacımız karşılanacak. Elbetteki yapılması gerekenler de olacak. Biz hiç kimseyi, ötekileştirmeden, hukukun dışına itmeden, hak ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu özgürlük mücadelesinden Kürtlerden en büyük desteği biz AK Parti olarak alıyoruz. Bu ülke bizim, bu halk bizim halkımız. Biz acılarımızı tarihe gömmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR GÜNDE DİYARBAKIRLILARI SOKAĞA DAVET EDENLERİ, KINIYORUM"

Demokratik paketin açıklanacağı günde BDP’nin yapacağı yürüyüşü kınadığını dile getiren İçten, “Millete rağmen, siyaset yapmak bu topraklarda karşılığı olmaz. Öcalan’ın kişisel sorunları Kürt meselesinden daha mı önemlidir? Öcalan’ın Nevruz’da okunduğu mektupta, İslam kardeşliği, Misak-i Milli sınırlarından söz etmişti. Öcalan, silahların bir çözüm olmadığını yıllar sonra itiraf etti. Diyarbakırlılar, bizden hayat standartlarının yükselmesini istiyor. Uyuşturucu, fuhuş, hırsızlık sorunlarını çözmemizi talep ediyorlar. Bu problemler mevcut siyasi sorunlardan daha önemlidir. 10,5 yıllık iktidarımızda yaptığımız devrimlere yarın bir yenisi daha eklenecek. Böyle bir günde Diyarbakırlıları sokağa davet edenleri, kınıyorum. Diyarbakır’da işyerlerinin kapatılmasına kimse cüret etmesin. Yarın hep birlikte göreceğiz, 7 aylık süreçte Diyarbakır halkı tepkisini ortaya koymuşsa, yarınki yürüyüşte de tepkilerini ortaya koyacaktır" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2013, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER