Diyarbakırspor’u hurdacılar kuşattı

Üst üste dört lig düşerek Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) gerileyen Diyarbakırspor’un teknik heyeti, futbolcularının tamamını dağıttı.

Diyarbakırspor’u hurdacılar kuşattı
Üst üste dört lig düşerek Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) gerileyen Diyarbakırspor’un teknik heyeti, futbolcularının tamamını dağıttı. 45 yıllık kulübün çöküşü üzerine Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, eski CHP İl Başkanı Medeni Seyrek Bukarki Diyarbakırspor’un içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu söyledi.
45 yıllık efsane kulübün kapanmasının ardından, tüm futbolcuların lisansları karşılıksız olarak verildi. İcra yoluyla kulübün eşyalarına el konulmasının ardından, kupalar idare tarafından kurtarıldı, geride kalan kırık dökük eşyalar içinse eskiciler sırada bekliyor...
Kulübün 25 milyon lira borcunun olması sebebiyle, alacaklılar haciz koydu. Haciz işlemlerinin yapılması sırasında, çalışanlar duygulu anlar yaşadı. Yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle taliplisi çıkmayan yeşil kırmızı futbol efsanesi, acı bir sonla bitti. Haciz memurlarının yaptığı işlemlerin ardından eşyalar kamyona yüklendi.

‘Diyarbakır efsanesi yok artık’

Siyasi, ekonomik ve sosyal alanda pek çok talihsizlik yaşayan Diyarbakırspor’un durumu şimdi içler acısı. Diyarbakırspor’un öneminin büyük olduğuna değinen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, “Diyarbakırspor maçını izlemek bizim için bulunmaz bir nimetti. Artık ne takım var, ne de kulüp... Diyarbakırspor efsanesi yok artık” dedi.

‘Yöneticiler suçludur’

Eski CHP İl Başkanı Medeni Seyrek Bukarki, yaşanan haciz işlemlerinden sonra şunları söyledi: “Akşam saatlerinde Diyarbakırspor’a giden haciz memurlarının bilgisini aldım bu durum çok üzdü beni. Diyarbakırlıyım, bu eksik durum ben dahil olmak üzere bütün Diyarbakırlı hemşerilerimizin eksiğidir. Bu durumdan ders çıkarmamız gerekiyor. Diyarbakırspor’un yetmişli yılların sonunda birinci ligde liderliğe yükseldiğini hatırlıyorum. Artık bu durum karşısında geriye hüzünlenmekten başka bir şey kalmıyor. Bu durum en büyük suçluları başa gelen yöneticilerin suçudur”

MİLLİYET

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER