Ak Parti’li İçten’den Demokratikleşme Paketi Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, demokratikleşme paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması, farklı dilde eğitim ve seçim barajında değişiklik gibi düzenlemelere...

Ak Parti’li İçten’den Demokratikleşme Paketi Açıklaması
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, demokratikleşme paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması, farklı dilde eğitim ve seçim barajında değişiklik gibi düzenlemelere dikkat çeken Cuma İçten, ülke ve millet açısından tarihi bir gün yaşandığını söyledi. İçten, “Cumhuriyet tarihindeki en önemli reform ve demokrasi açılımlarından ilkinin adımını attık ama bu daha bir başlangıçtır.

Bu demokratikleşme paketi bir ilk değildir, son olmayacaktır. Son 11 yıllık sürecin tabii bir sonucudur. Türkiye'yi bütün sıkıntılarından kurtaracak bir paket değil ama çok önemli bir aşamadır. Başörtüsünün serbest bırakılması, geçmişte benim de öncülüğünü yaptığım harf serbestliği ve eski köy isimlerinin yeniden kullanılabilecek olması çok önemli atılımlardır” dedi.

“KANDAN NEMALANANLARA CEVAP VERİLMİŞTİR”

Bu paketin, referandumu baltalamak isteyenlere, çözüm sürecine engel olmaya çalışanlara ve ayrımcılık yapmaya çalışanlara verilen en önemli ve somut cevap olduğunu aktaran İçten, “Anadilde eğitimin önünün açılması, Nevşehir Üniversitesi’nin adının Hacı Bektaş Veli olarak değiştirilmesi, Roman vatandaşlarımız için TOKİ’nin özel projeler hayata geçirmesi ve gayrimüslim vatandaşlarımızı ilgilendiren başta mülk haklarının geri iade edilmesi aslında bizi eleştiren her kesime doğrudan verilen cevaplardır. Birileri sorunlara sadece Diyarbakırdan, birileri sorunlara sadece İzmir’den bakarken, ayrılıktan ve kandan nemalanırken biz büyük resmi görüp tüm yurttaşlarımızı din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan kucaklıyoruz” diye konuştu.

“BARAJI MALZEME YAPANLARA HODRİ MEYDAN”

Seçim barajı ile ilgili de açıklamalarda bulunan İçten, “Yıllardır konuşulan, dert yanılan ve propaganda, manipülasyon ve ajitasyon malzemesi olan seçim barajının düşürülmesi ve alternatiflerinin tartışılmaya açılması başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partimizin herkese demokrasinin beşiği sandığı göstererek 'Hodri meydan' demesi ve kendimize ne kadar güvendiğimizin, vatandaşımıza ne kadar güvendiğimizin en güzel kanıtıdır. Bu paketin ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, milletimiz, en önemlisi de birlik ve kardeşliğimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aziz milletimize ve Türkiye’nin büyümesi için mücadele etmiş herkese minnettarlığımı ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER