Şansızlığı Kırdık

İlk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçta İstanbul Güngörenspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle devirerek sezonun ilk resmi galibiyetine imza atan Büyükşehir Belediyespor’da hakemin bitiş düdüğünden sonra büyük sevinç yaşandı.

Şansızlığı Kırdık
MAÇTAN SONRA BÜYÜK SEVİNÇ

İlk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçta İstanbul Güngörenspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle devirerek sezonun ilk resmi galibiyetine imza atan Büyükşehir Belediyespor’da hakemin bitiş düdüğünden sonra büyük sevinç yaşandı. Tribünlere koşan futbolcular,taraftarlarla karşılıklı olarak ‘Yeşil-Kırmızı’ tezahüratlarını yaparak sevinçlerini paylaştı.

Görüş belirten yöneticiler,teknik heyet ve futbolcular,bu galibiyeti seri haline getirerek kısa sürede zirve yarışında iddialı olacaklarını dile getirdiler.

BAŞKAN KILAVUZ’DAN TAKIMA KUTLAMA

Kulüp Başkanı Metin Kılavuz,“Geride kalan 3 maçta 9 puanımız olabilirdi.” diyerek önceki maçlarda şanssız puan kayıpları yaşadıklarını ifade ederken,bu galibiyetle seri yakalayacaklarını iddia etti.

Kılavuz,” Çok şanssız puan kayıpları yaşadık. Bu maçta talihsizliğimizi yendik. Galibiyetten dolayı futbolcular ve teknik heyeti kutlayarak,takım yenik durumdayken bile inançla destek veren taraftarlara teşekkür ediyorum. Takım üzerinde galip gelememenin verdiği bir gerginlik vardı. Ama bizim inancımız her zaman tamdı. Bundan sonra da galibiyet serisi yakalayacağımızı düşünüyorum.”dedi.

‘TAKIMIN KENDİSİNE GÜVENİ GELDİ’

Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, sezon başlangıcından bu yana oynadıkları maçlarda iyi oyun sergilemelerine rağmen istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Maçın ilk yarısında rakip takımın kendilerinden daha organize ataklar geliştirdiğini ve bu sayede gole kavuştuğunu ifade eden Doğrul, şöyle dedi:"Lig maçlarında ve Türkiye Kupası'ndaki maçta aldığımız yenilgiler nedeniyle maçın ilk yarısında stresliydik. Rakip 1-0 öne geçtikten sonra taraftarın desteğiyle maçın ikinci yarısında kendimize geldik. Çok iyi organize olup net fırsatlara girdik. Bunlardan ikisini gole dönüştürüp, öne geçtik. Ardından 2-3 net gol pozisyonunu değerlendiremedik. Ama maçtan galibiyetle ayrılmayı başardık. Bu galibiyet bize büyük moral kazandırdı. 3 puan aldığımız için çok sevinçliyiz. İlk galibiyetimiz bize aynı zamanda güvenimizi de arttırdı. Bundan sonraki maçlarda çok daha iyi olacağız."

’PSİKOLOJİK BASKILAR ORTADAN KALKTI’

Teknik Direktör Turhan Özyazanlar,geçen sezon kazanmaya alışan bir takım olarak bu sezona kötü başlayınca bu durumun zamanla strese yol açtığını,bu galibiyetin bu tabloyu ortadan kaldıracağını söyledi. Özyazanlar,”Bu olumsuz tablo devam etseydi devreye psikolojik faktörler de girerdi. Ne kadar çalışırsak çalışalım bu ürkeklik ve endişe devam eder,çabalarımız işe yaramazdı. Bu açıdan bu galibiyet iyi oldu.Bu süreci atlattık.Daha önce de iyi oynamıştık ama gol atamıyorduk. Tek fark;bu maçta 3 puana ulaşabildik. Güngörenspor eski takımım. Maçtan önce bunlar akla gelir ama maç içinde herkes kendi işine bakar. Biz de öyle yaptık.Eyüpspor da daha önce çalıştırdığım bir takım. O maça da aynı duygularla çıkacağım. Bizim için esas olan şu an çalıştırdığımız takımdır.”şeklinde konuştu.

‘GELECEK İÇİN DOPİNG OLACAK’

Futbolculardan Samet Yeniceli, “Galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Haftalardır iyi oynamamıza rağmen kazanamıyorduk. Bu liglerde yenik durumdan kurtularak maç kazanmak kolay değil. Ama biz yenik durumdayken bile maçı çevireceğimize inanıyorduk.Çok mutluyuz. Bu sonuç gelecek haftalar için doping etkisi yaratacaktır.”şeklinde görüş belirtirken,YusufYağmur;bu moralle Eyüpspor’u da yeneceklerini iddia etti.

‘BU 3 PUAN BAŞLANGIÇ OLACAK’

Yusuf, “Lige kötü başlayarak taraftarlarımızı hayal kırıklığına uğratmıştık. Maça çok iyi hazırlanmıştık. Şanssız bir gol yiyerek maça 1-0 yenik başlayınca doğal olarak kısa bir şok yaşadık. Fakat kazanmaktan başka seçeneğimiz yoktu. İkinci yarıda hakimiyeti elimize aldık ve etkili oyun bize 3 puanı getirdi. İnşallah bu 3 puan başlangıç olacak. Gelecek hafta İstanbul’da Eyüpspor’u da yenerek yolumuza devam etmek istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

‘0-0 GİBİ DÜŞÜNEREK OYNADIK’

Bundan önceki maçlarda iyi oynamalarına rağmen kazanamadıklarını belirten Hakan Akman,“ Son vuruşlarda hem şanssızlık hem de beceriksizlik var diyebiliriz. Tabi kimse gol kaçırmak istemez. Bu maçta da erken golü yedikten sonra goller kaçırınca bir stres oluştu. İkinci yarıda maç ‘0-0’ devam ediyormuş gibi oynayarak goller bulduk. Oyunun hakimi de bizdik. İnşallah galibiyet serimizin başlangıcı olacak. Eyüpspor tehlikeli bir takım. İyi hazırlanıp oradan da 3 puanla ayrılmak tek hedefimizdir.” şeklinde görüş belirtti.

KAPTAN :’GALİBİYETLER DEVAM EDECEK’

Şanssız maçlar oynadıklarını dile getiren kaptan Erhan Eren,hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ederek taraftarlardan her maça gelerek tribünleri doldurmalarını istedi. Kaptan,şöyle konuştu :“İşi şanssızlığa bağlamak istemiyoruz ancak bundan önceki 3 maçta hakkımız 2 değil,9 puandı. İyi futbol oynayan ve pozisyona giren bir takımız. Maalesef rakiplerimiz kalemize her geldiğinde gol buluyor. Bu da bizi moral açısından olumsuz etkiliyor. İkinci yarıda her şeyimizi ortaya koyduk. Sonunda şanssızlığımızı yenerek ilk galibiyetimizi aldık. Böyle oynadığımız sürece galibiyetler devam edecek. Taraftarlarımızdan isteğimiz tribünleri doldursunlar. Bu takım iyi bir takım ve inşallah bu yıl da şampiyon olacak. Her maçı final olarak görüyoruz.”

COŞKUN YILMAZ ÖZLEM GİDERDİ

Galibiyet golüne imza atan Ozan Solak,galibiyeti taraftarlara armağan ederek,deplasmanda oynayacakları Eyüpspor karşılaşmasını da kazanarak kısa sürede zirveye tırmanmak istediklerini vurgularken,maçı izleyen ve Büyükşehir’in 2006-2007 sezonunda 2.Lig’e çıkan şampiyon kadrosunda yer alan Y.Malatyaspor’lu Coşkun Yılmaz da özlem giderdi.

Golcü futbolcu, “Cumartesi günü maçımız vardı. Maçtan sonra teknik heyet bize 2 günlük izin verdi. Ben de bunu fırsat bilerek bende ayrı yeri olan Diyarbakır’ı ziyaret etmek ve daha önce şampiyonluk yaşadığım Büyükşehir Belediyespor’un maçını izlemek istedim. Takımı tebrik ediyorum. İyi oynayarak haklı bir galibiyet aldılar. Benim ayağım da uğurlu geldi diyebilirim. Diyarbakır üst liglerde olmayı hak ediyor.”dedi.

‘BU HAFTA ÇİFTE SEVİNÇ YAŞADIK’

Maçı izleyen ASKF Başkanı Remzi Dayan ,“Bu hafta Diyarbakır açısından moralli bir hafta oldu .Hem Büyükşehir Belediyespor hem Yolspor kazandı. İki takımı da kutluyorum. Diyarbakır taraftar açısından son yıllarda kendine yakışanı yapıyor. Maçlar centilmence geçiyor. Bu yıl aynı tablo devam ediyor. Bu tablonun devam etmesini diliyorum.”ifadeleriyle sevincini dile getirirken,Büyükşehir Belediyespor’un eski Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil de takımın kritik bir galibiyete imza attığını söyledi.

‘GALİBİYET HAVA VE SU KADAR ÖNEMLİYDİ’

Yeşil, “Galibiyet,hava ve su kadar önemliydi. Bu derece önemli bir maçı kazandık. Takımımız ilk devre durgundu ama ikinci yarıda etkili oynayarak hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Üst üste kazanamadığınız zaman psikolojik baskı oluşuyor. Bu galibiyet bu olumsuzlukları ortadan kaldırdı. Umarım bu galibiyet daha iyi sonuçlar almamıza vesile olur. Bu takımın üst sıralarda yer alacak kapasitesi var.”ifadelerine yer verdi.

‘DİYARBAKIRSPOR’UN DURUMU ÜZÜNTÜ VERİCİ’

Güngörenspor’lu Yunus Murat Ceylan ise daha önce formasını giydiği Diyarbakırspor’un içine düştüğü durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirirken,Büyükşehir’in haklı bir galibiyet aldığına dikkat çekti. Tecrübeli futbolcu, “Diyarbakırspor formasını giymiş biri olarak Diyarbakırspor’un içinde bulunduğu duruma çok üzülüyorum. Bu hale nasıl geldi inanmak çok zor. İnşallah bu tarihi çınar küllerinden doğar. Büyükşehir Belediyespor, galibiyeti hak etti. İyi oynadılar ve hak ettikleri 3 puanı aldılar. Biz de zaman zaman iyi oynamaya çalıştık ama puan almak için yetmedi.”şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER