Diyarbakır'da Bomba Yapımında Kullanılan Malzeme Ele Geçirildi

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, şehir merkezinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalarda bomba yapımında kullanılan malzeme ve boru ele geçirildiğini belirterek, olayla ilgili 3 zanlının gözaltına alındığını söyledi.Diyarbakır...

Diyarbakır'da Bomba Yapımında Kullanılan Malzeme Ele Geçirildi
Diyarbakır'da parça tesirli boru tipi bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin çok sayıda boru tipi yapımında kullanılacak şekilde hazırlandığı öğrenildi.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır TEM ekipleri, şehir merkezindeki korunaklı bir arsada bol miktarda patlayıcı madde ile birlikte boru tipi bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Terör ekipleri, yaptığı çalışmalar doğrultusunda şehir merkezinde birleştirilip bomba haline getirilmesi için bulundurulan patlayıcı, çelik boru, barut, çivi ve bir bidon benzin ele geçirdi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

HEDEF ŞEHİR MERKEZİYDİ


Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı bölgesini bulunan korunaklı arsada çalışma yapan polis ekipleri, 2 torba içerisinde bol miktarda patlayıcı ele geçirdi. Patlayıcıyla birlikte 5 tane çelik profil boru, bol miktarda metal parçası, çok sayıda çivi, maytap, barut ve 5 litre olduğu belirtilen benzin ele geçirdi. Polis ele geçirdiği malzemelerin şehir merkezlerinde belirlenen hedeflere atılmak için boru tipi bomba yapımında kullanılacağını belirledi. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, patlayıcı madde ve malzemeleri incelemek emniyete götürdü. Yapılan değerlendirmede bomba ve malzemelerin terör örgütünün şehir merkezindeki yapılarından biri olan Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi'ne ait olduğuna dair bulgular elde edildi.

DİYARBAKIR VALİSİ KIRAÇ'TAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, malzemelerin boş bir arazide ele geçirildiğini söyledi. Vali Kıraç, "Kent merkezindeki bir boş arazide boru bomba yapımında kullanılan malzemeler ile çelik borular ele geçirildi. Olay ile ilgili 3 zanlı gözaltına alınırken, çok yönlü olarak soruşturma devam ediyor" dedi.

Olay ilgili detaylı çalışmalar devam ediyor.
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER