Bdp’den “kürtlere Statü” Yürüyüşü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır’da düzenlendiği yürüyüşle Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü talebinde bulundu.BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve çok sayıda...

Bdp’den “kürtlere Statü” Yürüyüşü
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır’da düzenlendiği yürüyüşle Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü talebinde bulundu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve çok sayıda partili il binasından Koşuyolu Parkı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca geniş güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri, BDP’lilerin yürüyüşte yer alan yasadışı bayrak ve flamaları kaldırmalarını, aksi taktirde yürüyüşe izin vermeyeceğini bildirdi. Yasadışı bayrak ve flamaların kaldırılmasıyla yürüyüşe izin verildi. Partilere seslenen BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini eleştirerek, Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü talebinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından dağılan kabalığın ardında küçük bir grup polise taş atarak, kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 22:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER