Ak Parti'li İçten'den 12 Eylül Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.İçten, 27 Mayıs 1960 darbesi ve 12 Mart 1971 muhtırasının ardından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Türk Silahlı...

Ak Parti'li İçten'den 12 Eylül Açıklaması
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İçten, 27 Mayıs 1960 darbesi ve 12 Mart 1971 muhtırasının ardından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 12 Eylül 1980 günü emir-komuta zinciri içinde gerçekleştirdiği üçüncü askeri müdahalenin yıldönümünde olduklarını söyledi. İçten, 80 darbesiyle ülkenin gelişim sürecinin sekteye uğradığını ve yıllarca geriye gittiğini belirterek, "Tabii ki bu gerilemeye şüphesiz en çok ülkenin birlik ve beraberliğini bozmayı kendine görev edinmiş iç ve dış mihraklar sevinmiştir. Ne olursa olsun meşru olmayan bir eylemi desteklemek mümkün değildir. Demokrasi ve milli iradenin olduğu bir yerde, sorunların çözümü de yine demokratik yol ve milletin seçtiği idareciler ve hukukla çözülür. Bu anlamda 12 Eylül darbesi tarihimizin kara bir lekesidir" dedi.

Yapılanları hiçbir zaman unutmayacağız diyen İçten, "Allah, bir daha bu ülkeye 12 Eylül'leri yaşatmasın. 12 Eylül darbesi denildiği zaman postal sesinden umut bekleyen demokrasi düşmanları, nişanlısının yazmasını koklayarak idam sehpasına götürülen ve bir daha dönmeyen gençleri, hayatlarımızı kötü bir ressamın beceriksiz fırça darbelerine teslim ettiğimiz günleri, 12 Eylül idamlarından sonra '3 sağdan 3 soldan astık ülkenin onurunu kurtardık' diyen paşaları, dar ağacında bile son sözü 'vatanın bağımsızlığını istiyoruz' diyenlerin vatan haini ilan edilip öldürülmesini, 17'sinde büyültülerek idam edilen gençleri, 'asmayalım da besleyelim mi' diyen Kenan Evren ve onca masum insana suçu yokken acımasızca yapılan ve bitmek bilmeyen işkenceleri unutmadık. Demokrasi sandıkla gelir. Halkın iradesini yok sayarak zorla, kanlı bir şekilde yönetimlere el koyma devri artık kapanmıştır. Bunun en büyük mücadelesini de başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partimiz vermektedir ve sonuna kadar da verecektir. Darbe yandaşları, heveslileri, orduyu her fırsatta utanmadan göreve çağıran zihniyetler bunu asla unutmamalıdırlar. Devir artık demokrasi ve sandık devridir. Halkın sesine ve tercihine saygı duyma devridir ve hiçbir şekilde aksi kabul edilemez ve edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 18:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER