Ak Parti'li İçten'den Desob’a Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu’nu ziyaret ederek sorunlarını dinledi.AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, beraberindekiler...

Ak Parti'li İçten'den Desob’a Ziyaret
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu’nu ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, beraberindekiler ile birlikte DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarete çok sayıda oda başkanı katılırken, İçten, ziyaretinin amacının sorun ve sıkıntıları dinleyerek, çözüm bulmak olduğunu söyledi. İçten, "Diyarbakır acıları, gözyaşlarını problemlerini çok şükür 11 aydır geride bıraktı biraz. Bunda da en fazla sinerjiyi veren ve ciddi anlamda pozitif enerjiyi elde eden esnaflarımız olmuştur. En azından 11 aydır bir kepenk kapatma olayı yok, ama geriye gittiğimizde 2 veya 3 günde bir kepenk kapatma oluyor, yılda 150 gün kepenk kapatma olayı olmuştu ve Diyarbakır esnafı zorluklar çekiyordu. Bizim temennimiz sizlerle beraber ve sizlerle birlikte bu çözüm sürecinde sona gelmesini bunun bir şekilde pozitif olarak bitirilmesi, olumlu olarak sonuçlanmasını istiyoruz. Bunun içinde esnaflarımıza çok ihtiyacımız var. Çünkü siyaset kurumu sizler kadar vatandaşın yaşamına dokunamıyor. Mesela Fırıncılarımız burada, herkes gidip ekmek almak zorunda, aynı şekilde lokantaya gitmekte, berbere gitmekte ve burada sizler yaşama dokunuyorsunuz. Sizlerin aks ettireceği olumlu şeyler bir anda kentin bütün noktalarına yansıyor" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR ZİYARETİ

İçten, Cumartesi günü Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da STK’lar ile bir toplantı gerçekleştireceğini, temsilcilerin sorun, sıkıntı, öneri ve eleştirilerini burada dile getirmelerini istedi. İçten, "Başbakanımız Cumartesi günü Diyarbakır’a teşrif edecekler STK’lar ile bir toplantıları olacak. Mutlaka Başkan da bu toplantıya katılacak orada sorunlarınız, sıkıntılarınız, beklentileriniz, talepleriniz, eleştirileriniz ve önerileriniz olursa biz memnun oluruz. Bu noktada eleştirilere açığız. Bizimde eksikliklerimiz vardır, bunlarla ilgili bildirim yaparsanız seviniriz. çünkü amacımız hakikatten şehrimize faydalı olmak. Buradaki bütün arkadaşların siyasi görüşü farklı olabilir, olmalıdır da ama Diyarbakır hepimizin ortak yaşam alanı, Diyarbakır için birlikte ne yapabiliriz bunu konuşmamız lazım" diye konuştu.

Öte yandan İçten, Barzani’ye hem kendisinin hem de Başbakanın sınırda oluşan uzun kamyon kuyrukları ile ilgili bilgi vereceğini belirterek, "Başbakanımız siyasi bir miting için değil burada bin 308 tane projesi bitmiş ve teslime edilmiş 1 milyar liralık yatırımların açılışı için geliyor. Barzani’nin buraya gelişi benim için ve Kürt halkı için büyük önem arz ediyor. Barzani’nin ve Şivan Perver’in bölgeye gelişi 11 yıldır demokratikleşme anlamında attığımız adımların kabulünün bir gerekçesidir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan DESOB Başkanı Ebedinoğlu ise, esnafların bölgede zamanında çok sıkıntı yaşadıklarını ve kepenkleri açmak için çok uğraştıklarını söyledi. Ebedinoğlu, "Hiçbir esnafımız kapısını açan müşteriye siyasi kimliğini görüşünü sormaz, besmele ile kapısını açar besmele ile kapısını kapatır. Bu bölgede biz bütün sıkıntılara rağmen kepengimizi açmak için mücadele ettik ama bütün müsebbiplerden, Başbakana, bütün taraflara, bu sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz minnettarlığımızı sunuyoruz. Bütün siyasetçilerimizden ve siyasilerden tek dileğimiz bu sorunun içerisinde ve gölgesinde siyasi bir rant olmamasıdır. Çünkü bu huzur ve güven ortamı olmadığı müddetçe sadece bölge değil Türkiye’nin geleceğinden bahsetmemiz, büyümesinden bahsetmemiz mümkün değil. Siyasi bir miting olmaması, sadece açılışlar olması ve Barzani ile burada görüşme yapması büyük bir önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

Esnaf odalarının başkanları daha sonra sorunları ile ilgili Cuma İçten’e bilgi verirken İçten de not alarak sorunlar ile yakından ilgileneceğini, siyasetçi olarak her zaman yanlarında olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER