Baran, Jiyan Semt Pazarı Esnafıyla Bir Araya Geldi

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Yüksel Baran, belediyenin kadın istihdamına yönelik yaptığı önemli projelerinden biri olan Kadın Jiyan Semt Pazarı’nın esnafıyla bir araya geldi.Bağlar Belediyesi, Kadın Jiyan Semt Pazarı...

Baran, Jiyan Semt Pazarı Esnafıyla Bir Araya Geldi
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Yüksel Baran, belediyenin kadın istihdamına yönelik yaptığı önemli projelerinden biri olan Kadın Jiyan Semt Pazarı’nın esnafıyla bir araya geldi.

Bağlar Belediyesi, Kadın Jiyan Semt Pazarı esnafı ile semt pazarının genel durumuna ilişkin toplantı düzenledi. Belediye’nin konferans salonunda düzenlenen toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Belediye Başkan yardımcıları Sema Koç, Yüksel Acer Aslan ve Jiyan Semt Pazarı’nın kadın esnafı katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Baran, kadınların ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek, en kısa zamanda semt pazarının etrafını kış mevsimine uygun hale getireceklerini söyledi. Jiyan Semt Pazarı’nın örnek bir proje olduğunu dile getiren Baran, kadınların da buna göre örnek bir çabanın sahibi olacaklarına inandıklarını kaydetti. Baran, elbirliğiyle bu projede başarılı olurlarsa önümüzdeki yıllarda daha farklı semtlerde de bu tür projeleri hayata geçirmek istediklerini vurguladı.

Daha sonra semt pazarında satılan ürünlerin yüksek fiyata satıldığı konusunda bazı şikayetlerinde olduğunu belirten Baran, fiyatların yüksek olduğu algısını bir an önce kırılması gerektiğini ve kadınların kendi aralarında bir komisyon oluşturarak günlük fiyat araştırmalarını yapmalarını önerdi.

Kadınların semt pazarının genel gidişatına yönelik dile getirdikleri görüş ve önerilerin ardından toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER