'Anne Otel' sevindirdi

Bölge hastanesi konumundaki Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ‘Anne Oteli' açıldı. Bebeği yoğun bakımda olan anneler konforlu odalarda kalarak 2 saatte bir bebeklerini emziriyor. Bebekler ise bu sayede anne sütünden mahrum kalmıyor.

'Anne Otel' sevindirdi
Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında doğum sonrası bebekleri yoğun bakıma alınan annelerin çocuklarını emzirmeleri için Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ‘Anne Oteli' açıldı. 4 Odalı konforlu otel 13 yataktan oluşuyor. Odaların içinde; mini buzdolabı, televizyon, banyo ve ihtiyaç dolabı bulunuyor. Hastane tarafından yemek ve içme ihtiyacı karşılanan kadınlara, görevli sağlık personelleri; bebek eğitimi ve loğusa sendromuna karşı Türkçe ve Kürtçe olarak eğitim veriyor.

ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR

‘Anne Oteli’nin Diyarbakır'ın yanı sıra özellikle çevre illerden gelen hastalara hizmet verdiğini söyleyen Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu: "Annelerin maddi manevi rahatlıkları için her şeyi düşünerek tasarlandı. Misafirimiz olan anneler 2 saat arayla bebeklerini emziriyor. Bu sayede bebeklerin anne sütünden mahrum kalması tamamen ortadan kaldırdık. Sağlık giderleri, yemek ve otel hizmeti tamamen ücretsiz veriliyor "dedi.

‘HUZUR İÇİNDE KALIYORUZ’

Özellikle çevre illerden gelen hastalar oluşturulan otelden memnun. Belli saatlerde eşleri tarafından ziyaret edilen kadınlardan bebeklerinden ayrı kalmamanın mutluluğunu yaşıyor. Bingöl'ün Karlıova ilçesinden erken doğum ile gelen Fınaz Güner (20), "4 yıllık evliliğimden 3 kez düşük yaptı. Bu kez 7,5 aylık erkek çocuk dünyaya getirdim. Bebeğimi belli saatlerde emzirmeye gidiyorum. Anne otel olmamış olsaydı. Maddi ve manevi olarak çok mağdur olacaktık. Kendi evimizde hissediyoruz "dedi.

‘DIŞARIDAN GELENLER İÇİN NİMET’


Dicle İlçesine bağlı Kaygusuz Köyünden doğum sancısı ile kaldırıldığı hastanede ikiz dünyaya getiren Cayide Yüksel (28) ise, "Anne oteli bizim gibi şehir dışından gelenler için bulunmaz bir nimet. Bebeklerimi gönül rahatlığı ile emzirdiğim için mutluyuz. Bize bu imkanı oluşturanlara ne kadar teşekkür etsek azdır "diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2013, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER