Araştırmacı Gençler Baydemir’i Ziyaret Etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Litvanya, Bulgaristan, Romanya, Estonya, Macaristan ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ve engellilerin durumuyla ilgili çalışma yürüten 30 genci, makamında kabul etti.AB Eğitim...

Araştırmacı Gençler Baydemir’i Ziyaret Etti
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Litvanya, Bulgaristan, Romanya, Estonya, Macaristan ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ve engellilerin durumuyla ilgili çalışma yürüten 30 genci, makamında kabul etti.

AB Eğitim ve Gençlik Programları tarafından desteklenen Gençlik ve Değişim Derneği ile Diyarbakır Engelliler Grubu işbirliğiyle yürütülen “Let’s See, Listen, Think and Walk’ Together” adlı proje kapsamında Litvanya, Bulgaristan, Romanya, Estonya, Macaristan ve Türkiye'den 30 genç, Diyarbakır’a geldi. 1 hafta boyunca “Türkiye'de ve Avrupa'da engellilerin durumu, sivil toplum ve hükümetlerin bu alandaki çalışmaları, iyi ve kötü örnekler, mevcut durumun nasıl değiştirilebileceği” konularında atölye çalışmaları, ziyaretler ve toplantılar yapan gençler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti. Diyarbakır’a engellilerin erişebilirliği gözüyle bakan ve bununla ilgili belgeleme çalışması yapan gençleri, Baydemir çiçeklerle karşıladı. Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Süvari, Diyarbakır Engelliler Platformu sözcülerinden Ramazan Serim’in de eşlik ettiği ziyarette, Baydemir, "Kültürleri birbirine tanıtmak barış için iyi bir yatırımdır" dedi. Diyarbakır’da engellilerle ilgili çalışmaları belediye binasından başladıklarını anlatan Baydemir, bugün kentte engellilerin önemli bir toplumsal grup olduğunu söyledi. Engellilerin kentsel hizmet sürecine katılım mekanizmaları oluşturduklarını belirten Baydemir, Sümer Park Ortak Yaşam Alanı’nın engelli çalışmalarının üssü haline getirdiklerini kaydetti. Baydemir, yapılan çalışmalarla ilgili olarak “Bugün dünden daha iyidir, yarın da bugünden daha iyi olmalıdır” diye konuştu.

Gençlerin de engellilerle ilgili çeşitli sorular yönelttiği görüşmenin ardından Baydemir, konuklarına Diyarbakır'ı tanıtan materyaller armağan ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER