Bağlar Belediyesi Bir İlki Başaracak

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi’ne bağlı Bağcılar Mahallesi’nde, yeşil kuşak projesi kapsamında başlatılan DSİ 1. Etap Park yapım çalışması son aşamaya geldi. Toplam 46 bin metrekare alanda yapılan parkın 25 bin metrekaresi...

Bağlar Belediyesi Bir İlki Başaracak
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi’ne bağlı Bağcılar Mahallesi’nde, yeşil kuşak projesi kapsamında başlatılan DSİ 1. Etap Park yapım çalışması son aşamaya geldi. Toplam 46 bin metrekare alanda yapılan parkın 25 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor.

Bağlar ilçesinin genel görünümünü değiştiren Bağlar Belediyesi, halka yeşille bütünleşen dinlenme alanları yaratmaya devam ediyor. Bağlar’ın Bağcılar Mahallesi’nde yapımı süren ve her bir parkın yüzde altmışının yeşil alan olacağı, yeşil kuşak projesi çalışmalarının içerisinde yer alan DSİ 1. Etap Park çalışmaları bitmek üzere. DSİ 1. Etap Park’ı diğer parklardan ayıran özelliklerden biri de çiçek gösteri alanının olması ve halk arasında “Ağlayan Gelin” olarak bilinen ters lale çiçeklerinin de burada yer alacağı belirtildi. Ayrıca belediyenin bu parkı, bugüne kadar Avrupa’da yalnızca iki ayrı ülkede uygulanabilmiş bir toprak altı sulama sistemi ile sulayacağı bildirildi. DSİ 1. Etap Parkı’nın yeşil kuşak diye adlandırılan etapların birincisi olduğunu aktaran Bağlar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Perihan Ay, “Parkımız Urfa Yolu’ndan başlayarak halk kavşağına kadar devam etmekte olup Diyarbakır’ın en uzun parkıdır. Parkın uzunluğu yaklaşık bir kilometredir. 46 bin metrekare alanın 25 bin metrekaresi yeşil alandan oluşmaktadır. Türkiye’de bir ilki başararak uydudan takip edilebilen toprak altı otomatik sulama sistemini kullanıyoruz. Bu sistem sayesinde su tasarrufunu amaçlıyoruz. Kullanacağımız sistem; bilgisayar ortamından otomatik olarak kendi kendini kontrol ediyor. Söz gelimi yağmurlu günlerde toprak, aldığı suyla doyma noktasına geldiği sırada sulamayı kesecektir. Temmuz ayında başlayan çalışmamızı aralık ayında bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yapımı devam eden parkta her sabah spor yaptığını dile getiren mahalle sakini Arslan Geldigül, Diyarbakırlı olmadığını ve buraya gelirken çekincelerinin olduğunu söyledi. Geldigül, "Fakat gelip gördükten sonra bir daha çıkmaz oldum. Şu an çok mutluyum. Buradaki belediyeler çok güzel çalışıyor. Göletli Park, Nevruz Parkı, bu parklar tam aile yerleri. İnsan güzel bir yaşam sahibi oluyor Diyarbakır’da. Sporu çok seviyorum. Bu yüzden benim gibi spor yapmayı sevenler için Bağlar’ın bu yeni yüzü ideal. Diyarbakır’ın bu yeni ve güzel yüzü ben ve benim gibi batılı nice insanların ön yargılarını kırdı. Doğu-batı ayrımı yapılmasın ve yatırımlar eşit yapılsın” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER