Bağlar Köylerinde Sağlık Taraması

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi, belediye sınırları içerisinde bulunan birçok köyde sağlık taraması başlattı.Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa...

Bağlar Köylerinde Sağlık Taraması
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi, belediye sınırları içerisinde bulunan birçok köyde sağlık taraması başlattı.

Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttükleri köylerde sağlık taraması çalışmaları başladı. Bağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne bağlı Ana Çocuk Sağlık Merkezi öncülüğünde yürütülen sağlık taraması çalışmasına Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç ve Belediye Meclis Üyesi Meral Demiroğlu da eşlik etti. Sağlık Merkezi’nde çalışan üç doktor, iki laboratuar teknisyeni ve sekiz hemşireden oluşan bir ekip ile ilçeye bağlı Yemişalan mezrası, Topraktaş, Batıçanakçı, Yalankoz, Taşdirek, Kırkıncık, Tavşantepe ve Pınaroğlu köylerinde yaptığı sağlık taramasında çocuk ve kadınların ilgisi yoğun oldu. Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi Çalışanlarından Evin Serin, kadınlara idrar yolu enfeksiyonu semineri verirken, Doktor Özlem Sezgin Anlı ise kadınlara aile planlaması, gebelik dönemi tetkikleri ve önemi ile ilgili bilgiler verdi. Sağlık taraması çalışmaları ile ilgili konuşan Ana Çocuk Sağlık Merkezi Uzmanı Doktor Özlem Sezgin Anlı, sağlık taramasında koruyucu sağlık hizmetlerini hedef aldıklarını söyledi. Kadın üreme sağlığına ilişkin kadınlara seminer de verdiklerini belirten Dr. Anlı, “Çalışmamız kapsamında ayrıca çocuklar için de büyüme ve gelişmede neler yapılmalı konusunda bilgilendirme yapıyoruz. Buna ilişkin gereken vitamin desteğini sağladıktan sonra çocuklara genel olarak kan gurubu tahlilleri yapıyoruz. Kadınlara ayrıca toplumsal cinsiyet ve aile içi iletişim ile ilgili kadın kurumlarıyla dayanışma halinde bir seminer programımız oldu. Çevre sağlığı, içme suyuna ilişkin bulaşıcı hastalıklar, cinsel yolda bulaşan hastalıklara yönelik eğitim veriyoruz. Ayrıca çocuklarda ağız ve diş sağlığı taramaları yapıyoruz” dedi.

Ana Çocuk Sağlık Merkezi’nde ağız ve diş doktoru Tahir Tekeş ise, köylerde ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme çalışması yürüttüklerini belirterek, “Ağız ve diş temizliği nasıl yapılır, diş nasıl fırçalanır, dişleri erken yaşta çürümesin diye ne yapılmalı, bu ve buna dair konularda çocukları bilgilendirdik” diye konuştu. Tekeş, amaçlarının sağlık konusunda yurttaşların daha dikkatli beslenmeleri ve sağlıkla ilgili yurttaşları bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Sağlık taramalarının ardından Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç, Belediye Meclis Üyesi Meral Demiroğlu ve Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi ekiplerinin çocuklara hazırladıkları diş fırçası, diş macun, kalem, defterlerinin de içinde bulunduğu çeşitli hediyeler dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2013, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER