Bağlar’da Kar Temizleme Ve Tuzlama Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’da etkili olan kar yağışının ardından Bağlar Belediyesi, ilçedeki sokak, kaldırım ve okul bahçelerinde biriken kar yığınlarını kamyonlarla kaldırırken, oluşan buzlanmaya karşı ise 50 ton tuz döktü.Bağlar Belediyesi Fen...

Bağlar’da Kar Temizleme Ve Tuzlama Çalışmaları Devam Ediyor
Diyarbakır’da etkili olan kar yağışının ardından Bağlar Belediyesi, ilçedeki sokak, kaldırım ve okul bahçelerinde biriken kar yığınlarını kamyonlarla kaldırırken, oluşan buzlanmaya karşı ise 50 ton tuz döktü.

Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kar çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kar yağışının başladığı günden beri çalışmalarını kesintisiz sürdüren ekipler, Bağlar’da biriken karları kamyonlara yükleyip şehir dışına taşırken, diğer taraftan da yollarda oluşan buzlanmaları önlemek amacıyla yollara tuz döküyor. Vatandaşların mağdur olmaması için yaya yolları, kaldırım ve okullara ağırlık veren belediye ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını birkaç gün içerisinde bitirmeyi hedefliyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yapı Şefi Tahsin Yanar, belediye olarak kaldırımları, geçiş yerlerini ve okul bahçeleri başta olmak üzere Bağlar sınırlarının tamamında kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Buzlanmanın önüne geçmek için on ekip ve üç traktörle gün boyu çalıştıklarını dile getiren Yanar, “Şu ana kadar yaklaşık elli ton tuz döktük. Acil el atılması gereken yerlere öncelik veriyoruz. Aynı zamanda gelen şikâyetleri değerlendirip oraya da müdahale bulunuyoruz” dedi. Tuzlama çalışmalarını yapan ekibin dışında bir başka ekibinde belirli yerlerde biriken karları toplayıp şehir dışına taşıdıklarını aktaran Yanar, “Bu çalışmalarımız ilk günden beri devam ediyor, halkımızın mağdur olmaması için çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 22:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER