ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMALARI

AK Parti Diyarbakır Bağlar ilçe binasında partililerle bir araya gelen Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bazı Ortadoğu ülkelerinin PKK’ya para ve silah vererek...

ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMALARI
AK Parti Diyarbakır Bağlar ilçe binasında partililerle bir araya gelen Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bazı Ortadoğu ülkelerinin PKK’ya para ve silah vererek Türkiye ile savaşmaya devam etmesini istediğini anlatan Ensarioğlu, PKK’nın süreci bozması hatta silah bırakmaması durumunda bile sürece devam edeceklerini belirtti.

AK Parti Bağlar ilçe binasında partililerle bir araya gelen Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ensarioğlu, Kıralkızı sulama kanalı ile birlikte Diyarbakır’da 1 milyon hektarın üzerinde arazinin sulanacağını ve bu yatırımın 500 bin insana iş sağlayacağını belirterek, “Bu proje Diyarbakır’daki işsizlik sorununu çözdüğü gibi bölgeden göç etmiş hemşehrilerimizin geri dönmesini sağlayacak bir proje bu. Birileri de Lice’de ve Silvan’da insanları toplayıp bu barajlara karşı eylemler düzenliyorlar. Bu ilin zenginleşmesini, sorunlarının çözülmesini istemiyorlar. Çünkü çözümsüzlükten besleniyorlar. Diyarbakır’ın kaderini değiştirecek böylesi bir hizmete karşı çıkabilme cehaletini gösteriyorlar” dedi.

“Barış sürecinde 7 aydır bu bölgede kan akmıyor, insanlar umutlu, biz de bu riski alırken birçok hazırlık içerisindeyiz” diyen Ensarioğlu, “Bir taraftan yasal düzenlemeler, bir taraftan anayasal düzenlemeler, bir taraftan yönetim tarzındaki birtakım düzenlemeler için hükümet çok ciddi çalışmalar içinde. Ama bir taraftan da maalesef Ortadoğu’da bazı ülkeler gidip örgüte istediğiniz her türlü desteği para silah desteğini verelim Türkiye ile çatışmaktan vazgeçmeyin diyorlar. Ortadoğu'daki bu karışıklıklar içinde maalesef bazı Avrupalı ve bazı batılı güçler de Türkiye’nin bu çıkışından bu gücünden rahatsız oldular korktular, onlar da maalesef bu barışın bozulabilmesi için çeşitli gayretler içindedir. Ama bu halk bu barışa sahip çıktıktan sonra Allah'ın izni ile bunların hepsi boşa çıkacaktır. Hepsi bunun altında kalacak” diye konuştu.

“BİZE ADIM AT DERKEN BOMBA ATILIRSA KİMSE BİZE ADIM ATTIRAMAZ”

BDP’nin son günlerde düzenlediği “Hükümet Adım At” mitinglerine de dikkat çeken Ensarioğlu, “Siyasetten birtakım suçlamalar yapıyorlar adım at diye, değerli dostlar biz adım atıyoruz ama bize adım at diyenler yürüyüşler tertip ederken bizi eleştirmek herkesin demokratik hakkıdır ama bize adım at derken bomba atılırsa kimse bize adım attıramaz. Bize barış için adım at derken AK Parti Hani ilçe binasına gece sahur vakti molotof atılırsa böyle barışa adım attırmak olmaz. Bu sizin samimiyetsizliğinizdir. Siz savaşın argümanlarını kullanarak bize barışın adımını attıramazsınız. Barışın yöntemleri farklıdır, barışın yöntemi bu güne kadar on binlerce ilçe ve il binalarımıza atılan molotoflara rağmen biz siyasetin ve barışın yöntemi dışında bir yöntem kullanmadık ve bundan sonra da kullanmayacağız” dedi.

PKK'nın süreci bozması halinde bile süreçten hükümetin vazgeçmeyeceğini belirten Ensarioğlu, “Değerli arkadaşlar kim barışa sahip çıkıyor, kim demokrasiye sahip çıkıyor ortada. Çok net söylüyorum örgüt bu süreci bozsa da silahtan vazgeçmese de biz Kürt sorununun çözümü için Türkiye’nin demokrasisi için atmamız gereken ne adım varsa aynen atacağız. Devlet hiçbir adım atmasa da örgüt bu sürece sahip çıkmalıdır ve bundan sonra siyasetin yöntemi dışından yöntem kullanmamalıdır. Bizler de örgüt silah bırakmasa dahi Kürtlerin demokratik ve kültürel kimlik haklarını yeni demokratikleşme süreci neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” dedi.

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA 68 TANE KARAKOL KAPATILDI, 30 TANE DAHA KAPANABİLİR”

Galip Ensarioğlu son zamanlarda “yeni karakol yapılıyor, korucu alınıyor” söylentilerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bu süreçte herkes bilsin ki karakollar yapılıyor. Yeni korucu kadroları tahsis ediliyor ve bölgeye takviye asker sevk ediliyor söylentileri tamamen yalan propagandadan ibarettir. Bölgede Doğu ve Güneydoğu’da 68 tane karakol kapatıldı. Diyarbakır’da da 9 karakol kapatıldı. Bölgede yeni karakol yapımı yok, yapılanlar 2 yıl önce bölgede 2 karakol baskınında 25 asker şehit edilince 2 yıl önce bu ihaleler yapıldı ve güçlendirilme çalışması yapılıyor. Yeni karakol yapımı yok hatta şimdi de mevcut 30 karakolun kapanması gündemde bunu şuanda tartışıyor hükümet. Bu propagandalara kimse inanmasın. Koruculuk sistemi ile ilgili de çalışmalarımız var. Eğer barış süreci doğru giderse tek bir korucumuz mağdur edilmeden ya devlet kurumlarında istihdam edilecek, eğer kaldırılmayacaksa da sosyal güvenlik hakları sağlanacak ve bizim hükümetimiz döneminde hiç kimse mağdur edilmeyecek. Yeni kadro tahsisi yok, emekliliği de teşvik ediyoruz korucular arasında, bu propagandalar doğru değildir. Bu barış süreci inşallah sağlıklı yürüyecek ve bu seçimlere barış, huzur içerisinde gireceğiz. Bu seçimde de herkesin seçimi AK Parti’den yana olacaktır, bunu da herkes görecektir.”

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER