“ÇÖZÜM SÜRECİ YATIRIMLARI BÖLGEYE ÇEKİYOR“

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Ticaret Sanayi Odası (TSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası’na (DTB) gerçekleştirdiği ziyarette, Diyarbakır’ın 3 yıl içinde bölgenin ticari lideri olacağını söyledi.AK Parti Diyarbakır Milletvekili...

“ÇÖZÜM SÜRECİ YATIRIMLARI BÖLGEYE ÇEKİYOR“
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Ticaret Sanayi Odası (TSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası’na (DTB) gerçekleştirdiği ziyarette, Diyarbakır’ın 3 yıl içinde bölgenin ticari lideri olacağını söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’daki ziyaretlerine ve temaslarına devam ediyor. DTSO ile DTB’yi ziyaret eden İçten, her iki kurumun yeni yönetimine başarı dileklerini iletti. DTSO Başkanı Ahmet Sayar ve DTB Başkanı Ebubekir Bal’la görüşen İçten, şehrin milletvekili olarak, en büyük sivil toplum kuruluşu DTSO ve DTB’nin yanında, hizmete hazır olduğunu dile getirdi. Diyarbakır’ın çok kıymetli iki odası olduğunu anlatan İçten, şöyle konuştu:"Bunlardan biri Ticaret Odası diğeri Ticaret Borsası. Her ikisi de Diyarbakır’dan ülkemiz ve dünyaya açılan ticari buluşma noktaları. Diyarbakır Ticaret Odası bildiğiniz gibi ülkemizin en eski Ticaret Odası ve geçmişi 1830’lu yıllara kadar dayanmakta. Diyarbakır Ticaret Borsamız da aynı şekilde güçlü ve köklü bir odamız. Biz, odalarımızın faaliyetlerini, çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Bölgemize olan katkılarından dolayı çok memnunuz. Diyarbakır, geçmişte çok acılar çekmiş, bedeller ödemiş ve siyasi arenada farklı şekillerde lanse edilmiş bir şehir. Söz konusu Diyarbakır olunca şehrin bütün dinamiklerini bir arada görmek, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın birlik olması bizim için çok önemli. Diyarbakır bunu başaran nadir şehirlerden. Bu değerlerimiz bizi biz yapan en önemli yapı taşlarından. Komşularımız Ermeni oldu, Süryani oldu ama biz bir olarak birlikte yaşamayı ve ticaretimizi geliştirmeyi bildik, Diyarbakır’ımıza birlikte hizmet ettik."

"ÇÖZÜM SÜRECİ YATIRIMLARI BÖLGEYE ÇEKİYOR"

İçten, Çözüm Süreci ile birlikte ortamın yatırım ve kalkınma için çok daha uygun bir hale geldiğini aktardı. İçten, bölgeye çok büyük ve kapsamlı yatırımların yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: "Bu noktada odalarımızın katkısı çok büyük ve etkilidir. Sevgi, barış ve kardeşlikten yana olan esnafımızın oluşturacağı birlik ve sinerji ile oda başkanlarımıza çok daha büyük görev düşmektedir. Şidette karşı çıkarak alınacak önlemler anlamında odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız hayati bir önem taşımaktadır. Çünkü sermaye ürkektir. Şiddetin, istikrarsızlığın olduğu yere gelmez. Göreceksiniz üç yıl içinde odalarımız bölgenin en güçlü ve söz sahibi oyuncuları olacaklardır."

AK Partili İçten, çözüm süreci oluşmasından sonra başlattığı 'Beyaz Kurdele Kampanyası'na da vurgu yaparak, oda başkanlarına, beyaz kurdele kampanyasına destek verdikleri ve katkıda bulundukları için teşekkürlerini ileterek, başkanlara beyaz kurdele taktı.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar ve DTB Başkanı Ebubekir Bal ise, ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getirerek Cuma İçten’e bölgeye ve odalarına yaptıkları katkı ve destek için teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2013, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER