Diyabakır’da Genç Çevre Mühendislerine Lpg Eğitimi Verildi

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’na bağlı Diyarbakır Çevre Mühendisleri Odası tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki akaryakıt istasyonlarında mesul müdürlük yapabilmeleri için genç çevre mühendislerine LPG ve ilk...

Diyabakır’da Genç Çevre Mühendislerine Lpg Eğitimi Verildi
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’na bağlı Diyarbakır Çevre Mühendisleri Odası tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki akaryakıt istasyonlarında mesul müdürlük yapabilmeleri için genç çevre mühendislerine LPG ve ilk yardım eğitimleri verildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin birçok ilinden Diyarbakır’a gelen ve yeni mezun olan yaklaşık 30 kişiye Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’na bağlı Diyarbakır Çevre Mühendisleri Odası tarafından akaryakıt istasyonlarında mesul müdürlük yapabilmeleri LPG ve ilk yardım eğitimleri verildi. Diyarbakır’da bir ilk yardım ve eğitim merkezinde verilen eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan İş Güvenliği Uzmanı ve eğitmen Necati Güvenç, “Şu anda verdiğimiz eğitim Diyarbakır Çevre Mühendisleri Odası’nın yaptığı bir faaliyet. Bu faaliyet şuana kadar en yakın merkez olan Adana ve Ankara’da veriliyordu. Şuanda burada eğitim gören bu coğrafyada yani Diyarbakır’a en yakın olan illerden gelen arkadaşlarımız, üç günlük bir eğitimin sonunda sınava girecekler ve sınav sonunda akaryakıt istasyonlarında çalışabilmeleri için mesul müdürlük belgesi alacaklar. Diyarbakır Çevre Mühendisleri Odası’na böyle bir organizasyona aracı olduğu içinde teşekkür ediyorum” dedi.

Diyarbakır Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Recep Seykan da, “Biz Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Diyarbakır Çevre Mühendisleri Odası olarak şuanda burada arkadaşlarımıza LPG oto gaz istasyonları ve dolum tesisi sorumlu müdürlüğü adı altında bir eğitim düzenliyoruz. Genel itibari ile bu eğitimlerin birçoğu Türkiye’nin farklı illerinde yapılıyordu, bizimde burada böyle bir eğitimi düzenlememizin amacı en azından bölgedeki çevre mühendisi arkadaşlarımıza bu eğitimi daha rahatlıkla verebilmektir. Eğitim sonunda arkadaşlar zorunlu olan LPG istasyonlarında hizmet verecekler” diye konuştu.

Eğitim gören çevre mühendisleri ise böyle bir eğitimi kendilerine veren ve katkıda bulunan Çevre Mühendisleri Odası İl Temsilciği ile ilk yardım eğitim merkezine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER