DİYARBAKIR EMNİYETİNDEN MUHTEŞEM İFTAR

İl Emniyet Müdürlüğünce bir meydanda düzenlenen "Polis Halk Buluşması İftar Yemeği"nde toplumun her kesiminden yüzlerce kişi bir arada iftar yaptı Diyarbakır Valisi Kıraç: "Bundan sonraki süreçte hayır kapılarımızı açık tutacak, şer kapılarımızı da sonuna kadar kilitleyerek huzur, barış ve kardeşlikle sonuna kadar yaşayacağız" İl Emniyet Müdürü Güven: "Sizler bizi böyle desteklediğiniz sürece bu huzur ortamı ve çözüm süreci devam edecek ve taçlanacaktır"

DİYARBAKIR EMNİYETİNDEN MUHTEŞEM İFTAR
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce kent merkezindeki bir meydanda düzenlenen "Polis-Halk Buluşması İftar Yemeği"nde toplumun her kesiminden yüzlerce kişi bir arada iftar yaptı.

Dağkapı Meydanı'nda düzenlenen, her vatandaşın masrafının bir emniyet personelince karşılandığı iftar programında, vatandaşlar İl Emniyet Müdürü Recep Güven tarafından girişte kaşıladı. Güven, davetlilerle tek tek ilgilendi, hatıra fotoğraf çektirdi.

Okunan Kuran'ı Kerim'in ardından yüzlerce kişi bir arada iftar yaptı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla ilgilendi. Bu sırada surların bir burcuna lazerle Semah gösterisi yansıtıldı. Alana sığmayan davetlilere bir restorantta iftar yapma imkanı sağlandı.

-"Barış ve kardeşlikle sonuna kadar yaşacağız"

Vali Mustafa Cahit Kıraç, yaptığı konuşmada, dinin herkesi bir, beraber ve kardeş kabul ettiğini vurgulayarak, gönül sofrasını, ramazan sofrasını Diyarbakırlılarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını, daha güzel günlerde bir arada olmayı ümit ettiklerini söyledi.

On bir ayın sultanı ramazanın sevgi, coşku ve kardeşlikle yad edildiğini ifade edenKıraç, "Allah'ın selameti, ramazanın bereketi, peygamberimizin rahmeti hepimizin üzerine olsun. Şimdiden yarın akşam idrak edeceğimiz Kadir Gecesini ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Daha nice gelecek güzel günlerde ve ramazanlarda buluşmayı temenni ediyorum" diye konuştu.

"Dinimiz, kültürümüz, inancımız, insanımız bu coğrafyada yaşarken hep sevgi, saygı, hürmet ile birbirlerini karşılamıştır. İnancımıza göre selam barıştır, kardeşliktir. Dinimizin gereği de kardeşliktir, barış üzerine kuruludur" diyenKıraç, dine göre bir insana kötülük yapanın, bir insanı öldürenin, bütün insanlığa kötülük yapmış, tüm insanlığı öldürmüş gibi kabul edildiğini belirtti.

İnancın iman etmemesi halinde kimsenin cennete gidemeyeceğine inandıklarını vurgulayan Kıraç, şöyle dedi:

"(Birbirinizi sevmediğimiz sürece iman etmiş sayılmazsınız) hadisi önümüzde açık duruyor. Dolayısıyla hangi dil, din, ırk, cins ve coğrafyadan olursa olsun tüm insanları sevmek ve saymak mecburiyetindeyiz. Onlarla hukukumuzu iyi tutmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla binlerce yıldır bu coğrafyada ecdadımız barış, kardeşlik ve huzur içinde bugünlere geldi. Son yıllarda bölge ve ülkemizde bazı sıkıntılar var. Bunları da inşallah bugünlerin yüzü suyu hürmetine atlatıyoruz. Sizlerden istirhamım, bundan sonraki süreçte, ki inancımız da bunu gerektiriyor, hayır kapılarımızı açık tutacak, şer kapılarımızı da sonuna kadar kilitleyeceğiz. İnsanlarla huzur, barış ve kardeşlikle sonuna kadar yaşacağız."

İftar programınnı düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kıraç, polis teşkilatı başta olmak üzere Diyarbakır'daki tüm kurum ve kuruluşların vatandaşlara sevgi, barış ve kardeşlik içinde hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

-"Biz biriz, kardeşiz"

İl Emniyet Müdürü Güven, iftarı huzur ortamının bir yansıması olarak değerlendirdi.

"Hizmetten şeref duyduğumuz Diyarbakırlıları soframızda da görmek istedik" diyen Güven, teşkilattaki her bir memur ve amirin gelen her misafirden birinin masrafını karşılayarak halk ile ekmeğini paylaşmak istediğini vurguladı.

Güven, amaçlarının kardeşliğin pekişmesi olduğuna dikkati çekerek, "Bu düşünce güzel bir organizasyon olarak tezahür etti. Toplumun her sosyal katmanından katılım sözkonusu. Aslında hepimiz aynı dili, sevgi dilini konuşuyorduk, bugün de bunu pekiştiriyoruz. Bu atmosferi bu huzuru paylaşıyoruz. İftarımıza teveccüh gösterip bizleri şereflendirdiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Diyarbakır polis teşkilatı olarak bizler Diyarbakır halkına hizmeti onur ve şeref saydık. Bunu sonuna kadar sürdürüceğimize yemin ediyoruz. Sizler bizi böyle desteklediğiniz sürece bu huzur ortamı bu çözüm süreci devam edecek ve taçlanacaktır sayenizde."

Güven, ramazanın güzel atmosferinde Allah'ın kulları olarak bir araya gelindiğine işaret ederek, "Kendimizi gurbette hissetmiyoruz. Zaten tüm insanlar gurbetteyiz. Asıl vatanımız cennet. Oraya geri dönmeye çalışıyoruz, Allah'ın izni ile. Türkü, Kürdü, Arabı, Zazası ve Çerkeziyle cennette buluşmayı, orada bir olmayı Hz. Muhammed Mustafa'nın sancağı altında toplanmayı arzu ediyoruz. Biz biriz, kardeşiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin" dedi.

Vatandaşlar da iftarda halk ile polis kaynaşmasının sağlandığını, bundan mutluluk duyduklarını belirterek, iftarın çok güzel geçtiğini söylediler. Daha önce gerçekleşmeyen bir ortamın oluştuğunu ifade eden vatandaşlar, başta emniyet teşkilatı olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından itfar programı Grup Tillo'nun seslendirdiği ilahilerle sona erdi.

İl Emniyet Müdürü Güven, davetlileri tek tek uğurladıktan sonra alandan ayrıldı.

İftara, AK Parti Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, ve vatandaşlar katıldı.
Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2013, 02:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER