CUMA İÇTEN: İKİNCİ HALEPÇE KATLİAMINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olayları değerlendirerek, "Halepçe katliamı yapıldığında AK Parti yoktu. Ama şimdi Kürtler sahipsiz, kimsesiz değil. Onların bir sahibi...

CUMA İÇTEN: İKİNCİ HALEPÇE KATLİAMINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olayları değerlendirerek, "Halepçe katliamı yapıldığında AK Parti yoktu. Ama şimdi Kürtler sahipsiz, kimsesiz değil. Onların bir sahibi bir kimi var o da dünya lideri sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Suriye’nin Kuzeyi'nde son günlerde yaşanan şiddetli çatışmalarda Kürt bölgesinde yaşayan onlarca kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ikinci bir Halepçe katliamının yaşanmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. AK Parti olarak, Suriye’deki Kürtlerin yanında olduklarını belirten İçten, Suriye’de Kürtlere yapılan katliamı kınadığını ifade ederek, "Son günlerde Suriye’de yaşayan Müslüman Sünniler ve özellikle de Kürtler çoluk çocuk demeden katledilmektedir. Mazlumların dini, dili, ırkı ve mezhebi olmaz. Aynı şekilde mazlumları hunharca katleden canilerin de zalimlerin de dini, dili, ırkı ve mezhebi olmaz. O yüzden her kim ki mazlumları katlediyorsa biz AK Parti olarak bu kardeşlerimizin yanında lakin bu canilerin ve zalimlerin de karşısındayız. Kimse unutmasın zalim, zalimdir. Mazlum, mazlumdur Ben, Diyarbakırlı ve AK Parti'li bir Kürt milletvekili olarak Suriye’de Kürt kardeşlerimizi katledenleri şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” diye konuştu.

"KÜRTLER KİMSESİZ VE SAHİPSİZ DEĞİLDİRLER"

Kürtlerin yalnız ve kimsesiz olmadığını aktaran İçten, "Her kim ki Halepçe’de olduğu gibi bu mazlum kardeşlerimizi katlederse Allah’ın gazabı ve öfkesi onların üstüne olsun. Nasıl ki Halepçe’de günahsızları katledenlerin sonu darağacı olmuştu. Aynı şekilde bugün de Suriyedeki Sünni Müslümanları ve Kürt kardeşlerimizi katledenlerin sonu da şüphesiz aynı olacaktır. Bakın, bunu buradan bütün dünyaya söylüyorum. Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece ne Arakan’da ne Mısır’da ne de Suriye’de kısacası dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun hiçbir mazlumun kanının dökülmesine müsaade etmeyeceğiz. Katliam katliamdır. Kimin yaptığının hiçbir önemi yoktur. İki cihan serveri peygamber efendimizin fetihlerinden beri bir geleneğimiz vardır. Hangi koşul ve şart olursa olsun Müslüman, kadına, çocuğa, yaşlıya ve engelliye dokunmaz. Burada ciddi bir Kürt katliamı söz konusudur. Bu katliam da ağırlıkla kadınlara, çocuklara ve yaşlılara yapılmaktadır. Bu insanlık dışı eylemleri yapanlar canidirler, bunlara insan bile denilemez. Çocuklarımızın, kadınlarımızın ve yaşlı insanlarımızın öldürülmesine asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

"KADİR GECESİNDE HÜZÜN DAHA AĞIR BASIYOR"

Bu gece idrak edilecek Kadir gecesiyle ilgili de bir mesaj veren İçten, bu yıl ki Kadir gecesinin hüzünlü geçirdiklerini söyledi. İçten, "Kadir gecesi bin aydan daha hayırlı, sonsuz rahmet ve sevgi kapılarının ardına kadar açık olduğu çok özel bir gece. Ancak ne yazık ki bu Ramazan ve mübarek Kadir gecesinde hüzün daha ağır basıyor. Suriye’de oluk oluk kan akıyor ve dünya buna seyirci kalıyor. İslam dünyasının da bu durum karşısında çelişkili bir duruş sergilemesi ve net bir tavır ortaya koymaması da oldukça düşündürücü. Yine aynı şekilde demokrasiyle, sandıkla yönetilen Mısır’da olan olaylar da bizi buruklaştırmakta. Ancak ülkemiz açısından hayırlara vesile gelişmelerin yaşandığı bir Ramazan ayınını ve Kadir gecesini idrak ediyoruz. 30 yıldır dökülen kanın durması, 7 aydır hiçbir çocuğumuzun cenazesinin gelmemesi bizler için çok önemli. Hele çözüm süreci noktasında tüm vatandaşlarımızı ülkemizin hayrı ve selameti için bu sürecin barışla, mutlulukla sona ermesi için dualarına ihtiyacımız olduğunu söylüyor ve tüm vatandaşlarımızın, tüm Müslüman aleminin kadir gecesini en kalbi dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2013, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER