Diyarbakır, Siirt Ve Batman’daki Kck Operasyonu

Diyarbakır, Siirt ve Batman'da önceki gün PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü Diyarbakır’da çıkarıldıkları mahkemede ‘KCK kent mahkemesi kurmak’ iddiasıyla tutuklandı.Edinilen...

Diyarbakır, Siirt Ve Batman’daki Kck Operasyonu
Diyarbakır, Siirt ve Batman'da önceki gün PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü Diyarbakır’da çıkarıldıkları mahkemede ‘KCK kent mahkemesi kurmak’ iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır, Siirt ve Batman'da 3 gün önce KCK’ya yönelik yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Siirt merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişi Siirt Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından Diyarbakır’a sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan BDP genel merkez çalışanı Mahsum Baday, BDP genel merkez siyaset akademisi eğitim komisyonu üyesi Kinyas Şimşek ile BDP üyesi ve müteahhit Ahmet Dayanan ve oğlu Cengiz Dayanan serbest bırakılırken, Aram Yayınevi çalışanı Hüseyin Carüş, BDP PM üyesi Mahir Bekleviş ve BDP genel merkez çalışanı Sıdık Eren, tutuklanma istemiyle bir üst mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 3 kişi ‘KCK kent mahkemesi kurmak’ iddiasıyla tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2013, 01:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER