Diyarbakır'da Cinsel İstismar Davası

Öğrencisi 13 yaşındaki S.T'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan öğretmen S.C'nin yargılanmasına devam edildi Mağdurenin kardeşi tanı...

Diyarbakır'da Cinsel İstismar Davası
 Diyarbakır'da 13 yaşındaki öğrencisi S.T'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan öğretmen S.C'nin yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık S.C, mağdurun kardeşi M.E.T, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Zülküf Yılmaz ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık avukatı Muhammet Önek söz alarak, kişinin saygınlığını rencide edeceği gerekçesiyle celsenin kapalı yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise mağdurenin beyanlarının geçen celse alınmasından dolayı kapalı yargılamayı gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını belirterek talebin reddine karar verdi.

Duruşmada mağdure S.T'nin kardeşi M.E.T tanık olarak dinlendi. İfadesinde ders bittikten sonra öğretmenin yanına gelerek "Ablanla sizi özel kursa götüreceğim. Hafta sonları kurslar başlayacak. Ancak 23 Nisan'da ablan tek gelsin" dediğini ifade eden M.E.T, "Ben de durumu anneme anlattım. Annem de kursa gitmemiz için onay verdi. Öğretmenim bu durumu neden sınıfta ablama söylemedi bilmiyorum. Ablamın tek gelmesini istediği için o gün ablam tek başına gitti" dedi.

Söz verilen sanık S.C ise tanığın verdiği ifadeye katılmadığını anlatarak, "23 Nisan'da S.T geldiğinde kardeşini neden getirmediğini sorduğumda işinin olduğunu ondan gelmediğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Mağdur avukatı Gazal Bayram Koluman sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederek, "Mağdurenin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini istiyoruz. Aldığımız duyumlara göre sanığın daha önce görev yaptığı okullarda benzer suçlar nedeniyle soruşturma yürütüldüğünü duyduk. Sanığın görev yaptığı okullara yazı yazılarak, disiplin soruşturma dosyalarının örnekleri ile olaya ilişkin disiplin soruşturması dosyalarının tüm ekleriyle birlikte yargılamanın devam ettiği dosyanın içeriğine alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararını vermek için duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından sanığın "üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti", "mevcut delil durumu", "kuvvetli suç şüphesinin varlığı" dikkate alınarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne olayda yapılan tahkikata ilişkin disiplin dosyasının gönderilmesi ve olaya mümzi tanık olan 3 güvenlik görevlisinin duruşmada hazır edilmeleri için yazı yazılmasına karar verdi.

-İddianameden

İddianamede, öğretmen S.C'nin "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından TCK'nın 103/2,3,6 ile 109/1,3-f,5,53 ve 63 maddeleri gereği 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması ve belli haklardan yoksun bırakılması isteniyor.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2013, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER