Diyarbakır’da Kadınlar İçin Pazar Açıldı

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, kadınlar için pazar kurdu.Pazarın açılışına Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Nursel Aydoğan ile çok sayıda vatandaş katıldı....

Diyarbakır’da Kadınlar İçin Pazar Açıldı
Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, kadınlar için pazar kurdu.

Pazarın açılışına Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Nursel Aydoğan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Kışanak, kadınların bu güne kadar hep sınırlandırıldıklarını belirterek, aslında kadınlara fırsat tanındığında yapamayacakları işin olmadığını söyledi. Pazardan alışveriş yapacak bütün Diyarbakırlıları Bağlar Kadın Pazarı’ndan alışveriş yapmaya çağıran Kışanak, bu çalışmanın diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini ve onların da bu tür projeler yapmaları gerektiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından pazarın açılış kurdelesini kesen Kışanak ve BDP’li vekiller, daha sonra pazardan alışveriş yaparak ayrıldı.

Kadın pazarcılar ise, pazarda ürettikleri ürünleri satmalarını sağlayan projeden büyük memnuniyet duyduklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER