Diyarbakır’da Polis Meslek Yüksekokulu Yeni Eğitim Ve Öğretim Yılına Törenle Başladı

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Abdullah Recep, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in yanı...

Diyarbakır’da Polis Meslek Yüksekokulu Yeni Eğitim Ve Öğretim Yılına Törenle Başladı
Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Abdullah Recep, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı törende, bu yıl Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu’nda eğitim alacak 811 polis adayı hazır bulundu.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu 2013-2014 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bir devletin varlığının en büyük işareti, toplumda sağlamış olduğu güven ve huzur ortamı olduğuna dikkat çekerek, kendini emniyette hissetmeyen bireylerin huzurlu olamayacağı gibi, güven ve adalet duygusunun tesis edilmediği toplumların kalkınması, büyümesi ve ilerlemesinin mümkün olmayacağını ifade etti. Vali Kıraç, "Böyle bir ortamın oluşturulmasında, kanunların doğru yazılması kadar doğru şekilde uygulanması da çok önemlidir. Çünkü yasa ne kadar iyi hazırlanırsa hazırlansın, doğru uygulanmayan yasalar, toplumsal refahı sağlayamazlar. Toplumların huzur sığınağı olan polis teşkilatları, bu kanunların doğru uygulamasını sağlamak ve gayri kanuni işleri engellemektir. Türk polis teşkilatı kuruluşundan bugüne kadar bu yolda gecesini gündüzüne katarak, hayatını ortaya koymuş, yeri geldiğinde gözünü kırpmadan ülkenin bütünlüğü için canını feda etmiştir" diye konuştu.

"EMNİYETE YARDIMCI OLMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR"

Vali Kıraç, vatandaşların emniyet teşkilatlarına suç ve suçlularla mücadele konusunda yardımcı olmalarının bir görev olduğunu belirterek, "Özellikle son yıllarda bilim ve teknolojide, insan haklarında ve diğer alanlarda alınan mesafelerde, polisimiz dünyanın sayılı teşkilatları haline gelmeyi başarmıştır. Bu durum bizleri gururlandırdığı gibi, bazı kesimleri de endişelendirmektedir. Son zamanlarda karanlık mihraklarca oluşturulmak istenilen algının aksine, polis ve güvenlik kuvvetlerimiz her zaman iyinin, doğrunun ve demokrasinin yanında yer almışlar. Suç ve suçlularla mücadele konusunda emniyete yardımcı olmanın bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizmek istiyorum. Dahi bilim adamı Albert Einstein, “Dünya kötülük yapanlar değil seyirci kalıp hiçbir şey yapmamaları yüzünden tehlike altındadır. Toplumları ayakta tutan ve kutsal kabul edilen meslekler vardır. İşte bu mesleklerden biri de polislik mesleğidir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından verilen kokteylle birlikte polis akademisinin yeni eğitim öğretim yılı başladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2013, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER